< Imprimare >      ZIUA ONLINE - POVESTI, DESTINE, INTAMPLARI - marti, 22 decembrie 2009

Socant: Doi paramedici au lasat o gravida si bebelusul ei nenascut sa moara, pentru ca erau in pauza de cafea

Doi paramedici de peste Ocean au fost suspendati, luni, in vreme ce mai multi oficiali din New York ancheteaza o acuzatie extrem de grava. Se pare ca cei doi tehnicieni pentru situatii de urgenta au refuzat sa ajute o femeie gravida din Brooklyn, care a lesinat in fata lor si a murit cateva momente mai tarziu, titreaza, marti, "New York Daily News".

Jason Green, in varsta de 32 de ani, si Melissa Jackson, 23 de ani, au fost suspendati dupa ce mai multi martori au povestit cum cei doi au iesit linistiti din cafenea cu covrigi in punga. Mai mult, ei le-au sugerat oamenilor sa sune la serviciul de urgenta, in loc sa o ajute pe Eutisha Revee Rennix, 25 de ani, care era intinsa pe podea si se chinuia din rasputeri sa respire. Americanii, care potrivit unor colegi formeaza un cuplu, lucreaza la dispeceratul de Urgenta Medicala din complexul Metrotech. Sediul lor se afla exact deasupra cafenelei "Au Bon Pain", unde victima lucra.

"Ii stim de ani buni. Am crezut ca vor face ceva, insa au spus ca nu au ce", a marturisit una dintre colegele americancei Eutisha. "Nu s-au chinuit deloc. Ea era lesinata pe podea si ei mi-au spus sa sun la 911", a declarat una dintre chelnerita, Lourdes Colon, 19 ani.

Green este paramedic de sase ani, iar Jackson, de patru ani, potrivit oficialilor Departamentului de pompieri din New York. Pat Bahnken, presedintele Uniunii Paramedicilor, a declarat ca medicii trebuie sa ii ajute mereu pe cei care au nevoie. "Daca marturiile celor prezenti sunt adevarate, ei vor disciplinati", a declarat Bahnken. Rennix a murit la scurt timp dupa ce a lesinat. Nici bebelusul ei, venit pe lume mult prea devreme, nu a putut fi salvat.

R.R.

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/news.php?id=47888&data=2009-12-22