< Imprimare >      ZIUA ONLINE - POLITICA - marti, 22 decembrie 2009

Avertismentul lui Blaga catre DGIPI: Sa faca ce scrie in regulament, nu sa se substituie SRI

Candidatul pentru postul de ministru de Interne, Vasile Blaga, a precizat, marti, la audierea in comisiile parlamentare, ca DGIPI este o structura constituita doar sa dea informatii pentru a prinde hoti, retele de crima organizata si pentru protectia interna a ofiterilor, nu pentru a se substitui SRI a afirmat marti, ministrul propus pentru Interne, Vasile Blaga in fata comisiilor parlamentare care l-au audiat. Potrivit lui Blaga, DGIPI trebuie sa evite paralelismul si sa-si faca treaba, potrivit Antena 3.

"DGIPI trebuie sa faca ce scrie in regulamentul ei, si anume trebuie sa dea informatii pentru a prinde hoti, retele de crima organizata si protectia interna a ofiterilor nostri. Atat", a sustinut Vasile Blaga.

El a subliniat ca DGIPI nu trebuie sa substituie SRI, care actioneaza pe teritoriul tarii, mai ales ca si armata are propriul sistem de informatii.

Numarul angajatilor de la DGIPI trebuie redus pentru a elimina paralelismele

''Nu trebuie sa mai mergem pe acelasi drum care a dus de la 1.100 de oameni la DGIPI la aproape 2.700. Numarul acestora trebuie redus la 1.500. Pe teritoriul Romaniei exista SRI. Nu trebuie sa il concuram noi. Armata are propriul sistem de informatii, iar cu informatiile din afara se ocupa alta institutie. Trebuie reduse paralelismele, iar ei, DGIPI, sa ne dea informatii ca sa ne facem treaba, sa realizam o reducere semnificativa a infractionalitatii in Romania", a explicat Vasile Blaga.

Vasile Blaga a mai precizat, raspunzand intrebarilor unor deputati, ca in 2010 este prognozat un buget pentru MAI de 2,02% din PIB. El a aratat ca fiecare ministru incearca sa primeasca mai mult, referindu-se astfel la intrebarea daca ii ajung fondurile alocate pentru a-si duce la indeplinire programele.

Z.O.

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/news.php?id=47869&data=2009-12-22