< Imprimare >      ZIUA ONLINE - POVESTI, DESTINE, INTAMPLARI - sambata, 19 decembrie 2009

A ucis cu sange rece o femeie, pentru ca... era intr-o pasa proasta

Un bucatar a recunoscut, luni, ca a ucis cu sange rece o profesoara deoarece era intr-o pasa proasta. Robert Cusworth a utilizat un cutit pentru a o injunghia in repetate randuri pe Sally Garwood, care isi plimba cainele in Aylesbury, Buckinghamshire.

Un baiat, in varsta de noua ani, care a fost martor la crima a devenit martorul cheie dupa ce le-a povestit politistilor intreaga intamplare, titreaza, luni, "Mail Online". Mai multi trecatori, printre care si elevul, au incercat sa o ajute pe femeia in varsta de 34 de ani ce isi dadea ultima suflare intr-o balta de sange, fara succes insa.

Luni, flancat de politisti, acuzatul, in varsta de 25 de ani, a fost rugat sa vorbeasca mai tare in timp ce recunostea crima. Inainte de incheierea sedintei, judecatorul John Reddihough i-a spus acuzaului ca urmeaza sa fie incarcerat pe viata. "Robert Cusworth vei fi incarcerat in conformitate cu intelegerea pe care ai facut-o cu procurorul. Dupa cum stii exista o anumita sentinta pentru astfel astfel de crime. Singurul lucru pe care il luam in considerare sunt anii pe care ii vei petrece inchis pana poti fi eliberat pe cautiune", a declarat Reddihough.

Corpul plin de sange a britanicei Garwood a fost descoperit pe un camp din apropierea casei sale din Aylesbury, dupa ce politia a primit un telefon de la acuzat, in care acesta isi recunostea crima. Femeia, care lucra la scoala pentru copii cu autism Lord Williams din Thame, Oxfordshire, isi dorea sa inceapa o familie cu sotul ei Simon, insa nu a mai apucat.

"Cel mai greu imi este sa ma obisnuiesc cu gandul ca nu o voi mai vedea vreodata zambind. Era atat de buna si de generoasa, era genul de persoana care avea un suras pe buze si in somn. Nu imi vine sa cred ca trebuie sa-mi petrec restul vietii fara ea. Toata lumea ii va simti lipsa", a marturisit devastat sotul victimei.

R.R.

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/news.php?id=47819&data=2009-12-19