< Imprimare >      ZIUA ONLINE - ACTUALITATE - sambata, 19 decembrie 2009

Judecatorii ICCJ i-au respins cererea senatorului Voicu de ridicare a interdictiei DNA

Judecatorii instantei supreme au respins luni cererea lui Catalin Voicu de ridicare a interdictiei DNA de a se intalni cu mai multe persoane, printre care colegi din PSD, decizia fiind definitiva. Senatorul a declarat, dupa proces, ca ii cunoaste pe judecatorul Florin Costiniu si pe Costel Casuneanu, cercetati in acelasi dosar.

La iesirea de la procesul de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, Catalin Voicu a afirmat ca pe Casuneanu il stie de cand era parlamentar de Bacau, iar pe judecatorul Costiniu de cand aceasta i-a fost profesor in facultate, dar si coleg in Parlament. "Stiu ca sunt interceptat, stiam dintotdeauna, asa cum si voi sunteti interceptati", le-a spus Voicu ziaristilor prezenti la ICCJ, potrivit NewsIn.

Interceptari ale convorbirilor judecatorului Florin Costiniu, de la instanta suprema, ale omului de afaceri Costel Casuneanu si ale lui Catalin Voicu se afla la dosarul in care senatorul PSD este acuzat de trafic de influenta, sustin surse judiciare.

Procesul in care senatorul PSD cere ridicarea interdictiei de a se intalni cu mai multe persoane, printre care si colegi de partid, si de a parasi localitatea a durat aproximativ o ora la instanta suprema. Procesul s-a judecat in sedinta secreta, la primul termen fiind amanat, din cauza ca dosarul DNA nu ajunsese la ICCJ.

Senatorul PSD, Catalin Voicu, a declarat, pe 11 decembrie, pentru NewsIn, ca a primit o ordonanta din partea DNA, prin care nu are voie sa se intalneasca si sa discute cu Viorel Hrebenciuc, Marian Vanghelie sau Dan Ioan Popescu, insa a precizat ca lista contine mai multe nume din PSD. "Cum sa nu ma vad cu Vanghelie sau Hrebenciuc la partid? Sau cu Dan Ioan Popescu? Cum sa nu ma vad cu avocatul Cezar Bivolaru, care are biroul de avocatura in aceeasi cladire cu al meu? Cum sa nu ma vad cu membrul PSD Ion Nastase, care este consilierul meu personal? Sunt multe persoane din cadrul PSD care sunt pe aceasta lista. Sunt oameni care nu au nicio legatura cu acuzatiile care mi se aduc. Fara sa vreau trebuie sa dau ochii cu ei la Parlament si asta ma pune intr-o situatie jenanta", a declarat Voicu pentru NewsIn.

Costel Casuneanu este urmarit penal pentru complicitate la trafic de influenta in dosarul senatorului Catalin Voicu, au declarat pentru NewsIn surse judiciare, care au precizat ca omului de afaceri i s-au adus, luni, la cunostinta invinuirile. Lui Casuneanu i s-a impus interdictia de a parasi Bacaul timp de 30 de zile.

Costel Casuneanu a declarat, luni, la iesirea de la DNA, unde a stat aproximativ jumatate de ora, ca este prieten cu senatorul Catalin Voicu. Intrebat daca s-a lamurit de ce a fost citat, Casuneanu a raspuns ca "da, am luat la cunostinta". Omul de afaceri a precizat ca este prieten cu senatorul Catalin Voicu. Surse judiciare au declarat ca acesta este al doilea om de afaceri din dosarul senatorului Catalin Voicu, instrumentat de procurorii anticoruptie.

Z.O.

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/news.php?id=47815&data=2009-12-19