< Imprimare >      ZIUA ONLINE - MAGAZIN - sambata, 19 decembrie 2009

Sfatul unui preot catre enoriasi, in vremuri de criza: "Furati din magazine!"

Un preot din Marea Britanie a fost aspru criticat ca fiind "iresponsabil" dupa ce le-a sugerat enoriasilor sai in timpul unei slujbe sa apeleze la furat daca nu mai au bani. Parintele Tim Jones, in varsta de 41 de ani, a incheiat serviciul religios de duminica seara cu un sfat mai putin obisnuit. Britanicul le-a sugerat credinciosilor ca cea mai buna optiune pentru oamenii vulnerabili este sa isi insuseasca obiecte din lanturile mari de magazine.

Se pare ca un furt este admis in vremuri de criza si este mai bine ca oamenii sa comita un pacat mai mic decat sa ajunga sa ucida, sa sparga case sau ca femeile sa devina prostituate, titreaza, luni, "Mail Online".

Preotul, tata a doi copii, a insistat ca neobisnuitul sfat nu incalca porunca din Biblie "Sa nu furi", deoarece pentru Dumnezeu iubirea pentru saraci o intrece pe cea bentru bogati. Insa, slujba controversata de la Biserica St Lawrence din York a fost criticata de politisti si un membru al consiliului local, care spun ca indiferent de circumstante, furtul se plateste cu inchisoarea.

"Sfatul meu, ca un preot crestin, este sa fure. Nu dau astfel de idei deoarece am impresia ca este un lucru bun, ci pentru ca nu fac rau nimanui. Nu le cer sa fure din magazine mici, ci din lanturi internationale, cunoscute pentru ca umfla preturile considerabil. Le-am cerut sa nu ia mai mult decat au nevoie si doar atat timp nu au ce le trebuie. Le-am dat sfatul cu inima grea si imi doresc ca societatea sa afla ca stupiditatea birocratiei si intarzierile sistematice au creat invitatia spre crima pentru oamenii care nu mai au cu ce trai", a marturisit parintele.

Totusi, politistii de la sectia din North Yorkshire nu ii impartasesc convingerea. "In primul rand, furtul se plateste cu inchisoarea si nu exista nici o justificare pentru o astfel de actiune. Indiferent de circumstante acestea este un sfat extrem de iresponsabil. Cand apelezi la astfel de "ajutoare", ajungi sa platesti in final", a declarat purtatorul de cuvant al politiei.

R.R.

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/news.php?id=47803&data=2009-12-19