< Imprimare >      ZIUA ONLINE - SOCIAL - sambata, 19 decembrie 2009

UPDATE: 200 de oameni, blocati in zapada pe doua drumuri din Dolj

Nu mai putin de 200 de oameni au fost blocati, luni, in zapada, pe doua drumuri din Dolj, informeaza RealitateaTV. Statul de zapada ajungea chiar si la un metru si jumatate, iar autoritatile nu au trimis pana luni utilaje care sa ajute la deszapezire.

Intre timp, in cursul dupa-amiezii drumul judetean 561A Plenita-Motatei-Unirea, care face legatura cu DN 56 Craiova - Calafat care a fost acoperit de suluri de zapada in urma viscolului si a rafalelor de vant care au depasit 60 km/h, a fost redat circulatiei, insa alte zeci de drumuri judetene si comunale din sudul Doljului raman blocate in continuare.

Potrivit prefectului judetului Dolj, Eugen Georgescu, institutia pe care o conduce, impreuna cu celelalte structuri ale statului abilitate sa intervina in asemenea situatii, actioneaza cu promptitudine in asa fel incat toate drumurile judetene sa fie redate circulatiei intr-un timp cat mai scurt, conform Agerpres.

In urma viscolului de duminica, stratul de zapada a ajuns in sudul judetului Dolj si la 1,5 - 2 metri din care cauza aproape toate drumurile judetene si comunale au fost blocate si inchise circulatiei, sute de masini au ramas inzapezite, iar politistii, jandarmii si angajatii ISU au actionat pentru scoaterea din nameti a peste 150 de persoane pe care le-au transportat in adaposturile amenajate de autoritatile locale.

In Dolj, 11 drumuri judetene mai sunt blocate: DJ 552 Craiova-Bucovat-Vartop-Cetate Port, DJ 552 A Criva - Marza - Maracinele - Perisoru - Boureni - Catane, DJ561 Podari - Segarcea - Dunareni, DJ 561 C Valea Stancului - Murta - Daneti -Amarastii de Jos, DJ 561 D Plenita - Orodel - Izvoare - Bailesti - Rast Port, DJ 561 E Bailesti - Seaca de Camp - Tunarii Vechi, DJ 604 Leu - Zvorsca - Amarastii de Jos - Limita Jud. Olt, DJ 604 A Rojiste - Marsani - Celaru, DJ 606C Belot - Sopot - Gogosu - Grecesti - Secu - Argetoaia - Limita jud. Mehedinti, DJ 561 F Radovan - Lipov - Cerat si DJ 551 A Bratovoiesti - Puturi.

Z.O.

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/news.php?id=47794&data=2009-12-19