< Imprimare >      ZIUA ONLINE - POVESTI, DESTINE, INTAMPLARI - sambata, 19 decembrie 2009

O profesoara risca sa nu mai poata preda, dupa ce s-a oferit sa spuna o rugaciune pentru o eleva bolnava

O profesoara de religie din Marea Britanie risca sa nu mai poata preda niciodata, dupa ce a fost data afara pentru simplul motiv ca s-a oferit sa spuna o rugaciune pentru o eleva bolnava. Olive Jones, in varsta de 54 de ani, spune ca s-a simtit tratata ca o criminala si pretinde ca oamenii de religie crestina sunt persecutati din cauza "corectitudinii politice", titreaza, luni, "Mail Online".

Mai mult, femeia, care preda unor copii bolnavi, a explicat ca de indata ce a sugerat ca va spune o rugaciune in vreme ce era in vizita la casa unei fetite de 12 ani, mama acesteia a facut o plangere impotriva ei. Cateva ore mai tarziu, seful ei a anuntat-o ca nu mai lucreaza la Scoala Oak Hill Short Stay din Nailsea, Somerset.

Se pare ca directorul scolii ii clasificase comentariile drept "exagerate", doar pentru ca ea le spusese mamei si fetitei ca mai multi oameni se roaga pentru ele. "Am intrebat-o pe copila daca ma pot ruga pentru ea. S-a uitat la mama ei si mi-a spus 'Noi nu credem in Dumnezeu', asa ca nu m-am rugat. Sunt foarte mahnita. Nu cred ca voi mai putea preda vreodata la fel. Va fi foarte dificil", a marturisit Jones, care are doi copii, unul in Marina regala si celalalt student.

"Am primit o reclamatie din partea unui parinte. Trebuie sa verificam", a declarat purtatoarea de cuvant a consiliului local din North Somerset. Concedierea britanicei a suparat gupurile crestine, care cred ca regulile despre egalitate ii imping pe credinciosi la marginea societatii.

"Imi doream sa predau inca de cand aveam 16 ani. Acum am impresia ca 20 de ani din viata mea au fost stersi cu buretele. M-a durut foarte tare. Nu dorm bine si mereu sunt in transa. Nici nu am apucat sa iau bradul de Craciun. S-a dus fericirea de sarbatori", a adaugat Jones.

R.R.

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/news.php?id=47787&data=2009-12-19