< Imprimare >      ZIUA ONLINE - POLITICA - sambata, 19 decembrie 2009

Crin Antonescu: PNL voteaza impotriva Guvernului. Investirea lui Boc si a unora dintre ministrii demisi de Parlament, o sfidare!

Liberalii sustin ca renominalizarea lui Emil Boc in fruntea guvernului si a unor dintre ministrii demisi in toamna de Parlament prin motiune de cenzura reprezinta un gest de sfidare.

"PNL si parlamentarii vor vota impotriva acestui guvern, socotim o sfidare la adresa parlamentarismului, investirea aceluiasi premier si a unei parti a ministrilor acestuia care au picat in toamna la motiunea de cenzura depusa de noi", a declarat, luni, presedintele PNL, Crin Antonescu, la finalul sedintei Biroului Politic Central al PNL, potrivit Realitatea TV. A fost inregistrata o singura abtinere.

Liberalii isi pastreaza insa dreptul de a vota pro sau contra in comisiile de specialitate la audieri. "In functie de fiecare ministru care va fi audiat, de persoana respectiva, acolo se vor da niste voturi diferentiate. Votul politic este impotriva guvernului Boc IV, Basescu-Boc. Vom participa la sedinta guvernului", a adaugat Antonescu.

Cu sau fara votul liberalilor si chiar al PSD, guvernul Boc are majoritatea necesara in Parlament pentru a fi investit. Guvernul PD-L- UDMR - independenti, sustinut si de minoritatile nationale are 240 de voturi, in conditiile in care ar avea nevoie de 236.

Z.O.

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/news.php?id=47783&data=2009-12-19