< Imprimare >      ZIUA ONLINE - SANATATE - sambata, 19 decembrie 2009

S-a inventat pastila antirid

De la imbaiatul in lapte si pana la Botox, femeile au incercat aproape orice din dorinta de a-si pastra pielea tanara. Insa, un nou tratament inovativ pretinde ca pentru a arata proaspat la exterior trebuie inceput din interior. Astfel, oamenii de stinta au creat o mica pastila rosie care, luata zilnic, elibereaza nutrientii necesari pentru prevenirea ridurilor. Mai mult, ea contine un compus din rosii care ar proteja celulele pielii si ar accelera cresterea unora noi, titreaza, luni, "Mail Online".

Pastilele, Inneov fermete, au fost testate pe doua grupuri de femei, 90 dintre ele ajunsesera deja la menopauza si aveau varste cuprinse intre 51 si 69 de ani, iar 70 aveau in jur de 45 de ani. Unele au primit medicamentul minune si celelalte au luat un placebo. Dupa sase luni de utilizare zilnica, femeile care au primit pastila antirid aveau elasticitatea pielii cu 8,7% mai buna decat celelalte.

Noul medicament face parte dintr-o asa numita clasa "cosmeceutice", tratamente de infrumusetare care ar lucra din interiorul corpului spre deosebire de cele aplicate pe piele sau par. Deoarece Inneov Fermete este luata zilnic, producatorii spera ca ea sa devina un produs asemanator cu suplimentele de vitamine. Pastilele pot fi achizitionate din Europa sau Sudul Africii si tratamentul pentru zece zile costa in jur de 30 de euro.

"Am facut o cercetare ampla pentru a vedea cum functioneaza acest produs si in prezent cautam metode noi sa-l imbunatatim. Stim ca anumiti nutrienti previn imbatranirea pielii si ca exista legaturi dintre sanatatea celulelor si anumiti compusi din natura. Cei mai importanti sunt antioxidantii", a declarat Patricia Manissier, de la Inneov.

R.R.

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/news.php?id=47769&data=2009-12-19