< Imprimare >      ZIUA ONLINE - POLITICA - sambata, 19 decembrie 2009

Ion Iliescu: Nu este nevoie sa imi asum functii executive in PSD

Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat ca nu intentioneaza sa se implice la nivel executiv in PSD, el comentand propunerea facuta de senatorul PSD Toni Grebla, de a prelua conducerea partidului, un an, cu titlu interimar. Iliescu a evitat sa comenteze pe fond propunerea senatorului PSD Toni Grebla, ca actualul presedinte de onoare sa asigure conducerea partidului pentru o perioada de un an, interimar, dupa care sa se organizeze un congres care, statutar, ar trebui sa aiba loc pana in aprilie 2010, transmite Mediafax.

"Vom vedea, vom discuta. Este un partid democratic, fiecare are dreptul sa exprime opinii. Prezenta mea in PSD este una morala si nu este nevoie sa imi asum functii executive", a declarat Ion Iliescu.

El a mai mentionat, comentand argumentul lui Grebla ca interimatul sau va asigura neutralitatea fata de orice candidat la presedintia PSD, ca si din functia de presedinte de onoare nu a favorizat si nici nu va favoriza vreun potential candidat la sefia partidului.

Senatorul PSD de Gorj Toni Grebla a declarat, pentru Mediafax, ca varianta ca Ion Iliescu sa preia conducerea partidului, interimar, pentru un an, ar fi solutia cea mai buna pentru PSD la momentul actual, iar aceasta solutie va fi discutata in partid dupa sarbatori.

Senatorul PSD considera ca anul 2010 ar putea fi pentru partid, cu Ion Iliescu la conducere, anul pentru reorganizarea interna si pentru pregatirea alegerilor locale si parlamentare din 2012.

Z.O.

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/news.php?id=47766&data=2009-12-19