< Imprimare >      ZIUA ONLINE - EXTERNE - sambata, 19 decembrie 2009

Scotland Yard avertizeaza: Un val de atacuri teroriste de genul celor care au avut loc la Bombay in 2008, ar putea viza cartierul financiar al Londrei

Un val de atacuri teroriste de genul celor care au avut loc la Bombay in 2008, ar putea viza cartierul financiar al Londrei, a avertizat un responsabil al departamentului antiterorism al politiei britanice, relateaza The Sunday Times, preluat de NewsIn. Companiile din City ar trebui sa fie pregatite pentru raiduri cu luari de ostatici implicand un numar mic de atacatori, echipati cu arme si dispozitive explozive improvizate, a avertizat responsabilul politiei britanice.

Avertismentul - cel mai clar lansat de Scotland Yard - sugereaza ca o organizatie terorista ar putea pregati un atac asupra Londrei la inceputul anului2010. Potrivit The Sunday Times, politia londoneza se afla in stare de alerta in urma unor discutii privind atacuri, interceptate pe un important site islamist radical in urma cu doua saptamani. Unul dintre participantii la discutii sugera ca atacatorii ar putea folosi arme automate pentru a ataca cluburi de noapte, centre sportive sau centre evreiesti din Londra.

"Inainte, erau doar speculatii, dar acum avem informatii privind un complot care presupune comiterea unui atac in Londra", a afirmat un responsabil al serviciilor de securitate. Presedintele Comisiei antiterorism din Camera Comunelor, Patrick Mercer, a declarat ca amenintarea este "foarte reala".

Un comando format din 10 persoane a atacat in noiembrie 2008 mai multe hoteluri si cafenele din orasul indian Bombay. In urma luptelor care au avut loc timp de mai mult de trei zile, 174 de oameni au fost ucisi si peste 300 au fost raniti.

Z.O.

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/news.php?id=47724&data=2009-12-19