< Imprimare >      ZIUA ONLINE - SOCIAL - sambata, 19 decembrie 2009

Doua noi decese din cauza gripei porcine in Romania, bilantul total a ajuns la 32

Numarul bolnavilor cu A/H1N1 care au murit in Romania a ajuns la 32, alte doua decese inregistrandu-se in ultimele 24 de ore, la persoane care prezentau boli asociate, respectiv leucemie si obezitate, anunta duminica Ministerul Sanatatii, potrivit NewsIn.

Tot in ultimele 24 de ore, in tara au fost confirmate 55 de noi cazuri de gripa porcina, numarul total al cazurilor de la inceputul pandemiei fiind de 5.207. Cele mai multe cazuri noi, 20, se inregistreaza in Bucuresti.

Prof. dr. Adrian Streinu-Cercel, secretar de stat in Ministerul Sanatatii, a anuntat, marti, ca majoritatea persoanelor cu A/H1N1 decedate in Romania aveau intre 30 si 44 de ani, iar rata nationala de mortalitate a ajuns la 0,52%.

Grupa de varsta cea mai afectata de forme de gripa usoare este 15-29 ani, iar la grupa 45-59 de ani se inregistreaza cele mai multe forme severe, au precizat reprezentantii ministerului.

Secretarul de stat Adrian Streinu Cercel a atras atentia ca, la pacientii cu A/H1N1, decesul poate surveni in doar 48 de ore, ca urmare a unei infectii respiratorii severe (Acute respiratory distress syndrome - ARDS).

Secretarul de stat a mai anuntat ca persoanele care fac pare din grupele de risc si refuza vaccinarea impotriva gripei A/H1N1 isi vor plati tratamentul in cazul in care se vor imbolnavi, la fel ca si personalul medico-sanitar care refuza imunizarea.

Z.O.

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/news.php?id=47710&data=2009-12-19