< Imprimare >      ZIUA ONLINE - POVESTI, DESTINE, INTAMPLARI - sambata, 19 decembrie 2009

Caz incredibil in SUA. Un copil nascut fara creier aniverseaza un an de viata

Un copil din Statele Unite, nascut fara creier, a implinit un an desi afectiunea genetica ucide, de obicei, in doar cateva zile. Parintii baiatului spun ca este un adevarat miracol. Cu toate acestea, nu reusesc sa isi stapaneasca lacrimile fiind constienti ca, in curand, vor fi nevoiti sa isi ia ramas bun de la el, noteaza Antena3.

Cu un an in urma, nasterea lui Nicholas le-a adus parintilor mai multa tristete decat bucurie. Baiatul a venit pe lume cu o afectiune genetica foarte rara. Dupa un an, mama povesteste cat de dificil este sa aiba grija de micul Nicholas: "Nu vede, nu poate vorbi, nu pot sa il alaptez, nu poate sa faca toate aceste lucruri. Nu are dinti cum ar trebui, la varsta de un an, nu merge de-a busilea, nu sta in fund".

Cazul lui Nicholas este insa un miracol. De obicei, copiii cu astfel de afectiuni nu traiesc mai mult de cateva zile. El a supravietuit un an, si asta fara ajutorul medicilor si fara sa fie conectat la vreun aparat.

Desi incearca sa nu se gandeasca la asta, gandul ca, intr-o buna zi, copilul lor va renunta sa mai lupte, ii copleseste pe parintii lui. "Este greu! Imi voi ingropa copilul in curand, dar... Este minunat, insa, ca a reusit sa ajunga pana aici!", spune mama indurerata.

Z.O.

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/news.php?id=47704&data=2009-12-19