< Imprimare >      ZIUA ONLINE - POLITICA - sambata, 19 decembrie 2009

Premierul Emil Boc si liderul UDMR Marko Bela au plecat la brateta de la sediul Guvernului

Premierul Emil Boc si liderul UDMR, Marko Bela, au plecat impreuna cu aceeasi masina, sambata, de la Palatul Victoria, in jurul orei 14,40, transmite Agerpres.

Liderii PD-L si UDMR au continuat discutiile sambata pe marginea protocolului de guvernare care ar urma sa fie semnat intre cele doua formatiuni.

Potrivit presedintelui UDMR, Marko Bela, protocolul de guvernare este in fapt un regulament de functionare a coalitiei, care stabileste cum vor fi luate deciziile si periodicitatea intrunirilor, iar, pe de alta parte, enumera o serie de principii.

Cel mai probabil, protocolul va fi semnat sambata, pentru ca duminica, sau cel mai tarziu luni dimineata, lista Cabinetului Boc si programul de guvernare sa ajunga la Parlament.

Premierul Emil Boc s-a intalnit sambata dimineata la Guvern, cu noii ministri propusi sa faca parte din Cabinet. Potrivit unor informatii pe surse, la Ministerul Afacerilor Externe a fost propus Teodor Baconschi. Au mai ramas de nominalizat portofoliile Finantelor Publice, Apararii Nationale si Justitiei.

Intalnirea a durat aproximativ o ora, actualul Executiv, precum si viitorii ministri urmand sa ia parte la sedinta informala de Guvern, de la ora 18,00, unde se va discuta proiectul de buget pe 2010.

Marko Bela va detine functia de vicepremier in noul Executiv.

Z.O.

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/news.php?id=47687&data=2009-12-19