< Imprimare >      ZIUA ONLINE - POLITICA - joi, 17 decembrie 2009

Geoana: Ne vom apara cu toate armele pe care le avem la dispozitie, e nevoie de unitate in PSD

Presedintele PSD,Mircea Geoana,participa joi la o intalnire cu liderii locali ai PSD pentru a stabili strategia partidului in privinta atacurilor pe care social-democratii le acuza in teritoriu din partea PDL,declarand ca nu e prima oara cand se confrunta cu "atacuri foarte brutale" si se vor apara, informeaza NewsIn.

"Strangem randurile pentru ca, din pacate, intre vorbele de reconciliere spuse de domnul Basescu si actiunile din teritoriu din aceasta perioada diferenta este de la cer la pamant. De aceea ne adunam cu totii, pentru a strange randurile, pentru a ne ajuta colegii", a declarat Mircea Geoana, adaugand ca vine la intalnirea cu liderii locali ai PSD cu un mesaj de "unitate side strans randurile".

In privinta situatiei din teritoriu, liderul social-democrat a spus ca nu este prima oara cand PSD se confrunta cu "atacuri foarte brutale"."Am trait si in 1997 atacuri, si in2005 atacuri foarte brutale. Suntem barbati puternici si ne vom apara colegii cu toate armele pe care le avem la dispozitie", a mai spus Geoana.

Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a declarat inaintea sedintei cu liderii locali, ca are informatii potrivit carora PDL doreste sa initieze "in masa" referendumuri de demitere a primarilor social-democrati, dupa cela Cernavoda aceste proceduri au fost deja demarate.

"La Cernavoda, prefectul Constantei a demarat procedurile de organizare a referendumului de demitere a primarului de la Cernavoda. In toate judetele, majoritatea colegilor spun ca au primit informatii de la prefecti sau din jurul prefectilor ca asta este o optiune care va fi initiata in masa", a declarat Liviu Dragnea.

Prefectul judetului Constanta, Claudiu Palaz, a anuntat joi, intr-o conferinta de presa, ca la Cernavoda va fi organizat un referendum pentru demiterea primarului Mariana Mircea, transmite corespondentul NewsIn. Claudiu Palaz a declarat ca urmatorul pas care trebuie facut este constituirea unei comisii care sa organizeze referendumul. Acesta a precizat ca, in acest sens, a trimis adrese tuturor institutiilor desemnate de lege, pentru ca acestea sa-si numeasca un reprezentant in comisie (Consiliul Local, Consiliul Judetean, Judecatorie).

Z.O.

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/news.php?id=47586&data=2009-12-17