< Imprimare >      ZIUA ONLINE - ACTUALITATE - joi, 17 decembrie 2009

Ce spun ezoteristii si preotii despre Flacara Violeta a lui Basescu

Nici Traian Basescu, nici Viorel Hrebenciuc, cel care l-a acuzat pe presedinte de practici ezoterice, nu au nici o legatura cu astfel de practici spirituale, sunt de parere preotul Niculai Necula si ezoterista Elena Cocis, informeaza, joi, Realitatea TV.

Viorel Hrebenciuc declara acum doua zile la o emisiune TV ca: "In ziua de joi (n.r. ziua din saptamana cand a avut loc dezbaterea finala Traian Basescu - Mircea Geoana) in general Basescu este in forma maxima pentru ca cel putin cei care se ocupa de ezoterie stiu ce inseamna Ziua Flacarii Violete, si daca ati observat cei din PD-L purtau violet si cravatele, si pulovarele, si pulovarul pe care il purta Basescu. Deci exista o filiatie aici. Eu cred in treaba asta".

"Ca om si cetatean, eu nu cred in minunile acestea", a spus preotul Niculai Necula. "Eu cred in puterea lor politica, in priceperea lor, in instruirea lor. Daca Traian Basescu a fost superior lui Geoana din multe puncte de vedere a facut-o datorita perspicacitatiii si inteligentei lui. Daca Geoana a aparut, cum spunea Iliescu, ca un prostanac, prostanac este. Ca preot, nu cred absolut deloc in toate minunile acelea cu culoarea respectiva", a mai adaugat acesta.

Preotul crede ca Viorel Hrebenciuc a facut afirmatiile respective "deoarece majoritatea acestor politicieni care sunt ignoranti si nu au cunostinte nici de teologie si nici de ezoterie, sunt superstitiosi. Nu sunt credinciosi, sunt superstitiosi. Asa ca mai degraba patrunzi cu o credinta si o superstitie desarta la un om care se pretinde intelectual, dar nu este decat un om foarte simplu. Nici nu ma surprinde ca un om precum Hrebenciuc, care este un semidoct, sa creada in ezoterie. De astia se leaga asa ceva, nu de omul cultivat, care stie carte".

"La Basescu nu exista nici un fel de element ezoteric"

Elena Cocis, autoare a cartii "Razele initiatice ale Arhanghelilor", in care studiaza Flacara Violeta, a spus despre ezoterie ca este o cale de auto-cunoastere, de a te echilibra, de a fi in forma, "dupa cum declara Viorel Hrebenciuc. Eu lucrez insa cu Flacara Violet fara sa imi pun nimic violet". Cocis a afirmat ca o interpretare vestimentara precum cea a liderului PSD tine de optiunea sa personala. "Nu cred ca Traian Basescu a preluat asa, ca papagalul, ca exista o Flacara Violet si gata. El nu are alura unui om smerit, care vrea sa faca voia Domnului. El vrea sa-si impuna voia lui. Cei care lucreaza cu orice fel de element spiritual, sunt oameni care au renuntat la orgoliu pentru a putea patrunde in aceasta lume. La Basescu nu exista nici un fel de element ezoteric", a spus Cocis.

S-ar putea sa existe ceva ezoteric la Hrebenciuc, dar nu suficient de profund, crede Cocis. "Ezoteria e un aspect interior cu care ne conducem viata proprie, nu cu care manipulam. Nu pot manipula prin credinta mea proprie. Basescu si Geoana s-au dovedit unul pe altul ca celalalt a mintit. Iar cand minti la greu, nu poti sa fii ezoteric", a mai adaugat Cocis.

Z.O.

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/news.php?id=47538&data=2009-12-17