< Imprimare >      ZIUA ONLINE - ACTUALITATE - miercuri, 16 decembrie 2009

Avertisment: Pericol de avalanse in Muntii Rodnei!

Ninsorile din ultimele doua zile au transformat traseele de creasta din Muntii Rodnei in adevarate capcane pentru turisti, existand pericol de avalanse in zonele unde stratul de zapada viscolit a atins aproape jumatate de metru.

Jandarmii montani au emis, miercuri, o avertizare legata de pericolul declansarii de avalanse in Muntii Rodnei, in conditiile in care ninsorile si viscolul se vor face simtite si in urmatoarele zile, informeaza Agerpres.

"Daca ninsorile vor continua si in urmatoarele doua-trei zile, jandarmii montani din Rodna avertizeaza ca in Muntii Rodnei exista pericol de avalanse. Turistii sunt sfatuiti sa evite in aceasta perioada zonele Cobasel, Varfu Rosu si Corongis si sa nu se abata de la traseele de creasta, deoarece traseele turistice nu sunt marcate pentru iarna", a informat, miercuri, purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Jandarmi Judetean Bistrita-Nasaud, Georgeta Casvan.

Un alt avertisment este adresat celor care vor sa ajunga in judetul Suceava prin Pasul Rotunda, cu autoturismul propriu, avand in vedere ca drumul respectiv este unul forestier si nu constituie un traseu foarte circulat.

Z.O.

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/news.php?id=47401&data=2009-12-16