< Imprimare >      ZIUA ONLINE - ACTUALITATE - marti, 8 decembrie 2009

Federatia Asociatiilor Romanilor din Italia se autodenunta si sustine ca este complice la fraudarea alegerilor prezidentiale din Romania

Federatia Asociatiilor Romanilor din Italia, in data de 05.11.2009, a tras un semnal de alarma cu privire la modalitatea in care se pregatea organizarea scrutinului electoral din Italia, respectiv fraudarea acestuia, se precizeaza intr-un comunicat, citat de Agerpres. FA.R.I. a primit semnale clare, sosite prin intermediul asociatiilor membre implicate in sustinerea scrutinului electoral din 06.12.2009, din toate zonele Italiei unde au fost amplasate cele 55 de sectii de votare, ca a avut loc o fraudare masiva a alegerilor prezidentiale din Romania.

F.A.R.I. considera ca responsabilitatea principala pentru modul in care au fost stabilite locatiile sectiilor electorale speciale din Italia revine, in principal, senatorului Viorel Badea si deputatului Wiliam Branza impreuna cu dl. Razvan Rusu, ambasadorul Romaniei in Italia, se mai spune in comunicatul organizatiei, citata de agentia de presa.

Aceste locatii au fost decise in functie de controlul total pe cere acestia il puteau exercita asupra membrilor din comisii, precum si prin gestionarea fluxului electoral.

Majoritatea acestor sectii, improvizate in sali de cinematograf, hoteluri sau sedii ale unor asociatii, nu au fost adecvate desfasurarii scrutinului electoral, neputandu-se asigura un control real asupra acestora.

Asa numitul "turism electoral" precum si mita electorala au fost elemente ce au caracterizat votul de duminica.

Asumandu-si responsabilitatea implicarii directe, prin proprii membri, in organizarea si influentarea scrutinului electoral desfasurat in Italia, Federatia Asociatiilor Romanilor din Italia se autodenunta in acest sens.

Federatia Asociatiilor Romanilor din Italia solicita Curtii Constitutionale, pentru motivele aratate mai sus, admiterea contestatiilor prezentate de catre cei implicati in scrutinul din data de 06.11.2009, tinand cont de faptul ca rezultatul alegerilor din diaspora a influentat decisiv rezultatul final.

Federatia Asociatiilor Romanilor din Italia cere iertare poporului roman pentru implicarea, fara voia ei, in fraudarea alegerilor prezidentiale desfasurate in Italia, decisive in desemnarea presedintelui Romaniei, se afirma in finalul comunicatului citat de Agerpres.

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/news.php?id=46812&data=2009-12-08