< Imprimare >      ZIUA ONLINE - MAGAZIN - marti, 18 martie 2008

"Mesaje" pentru extraterestri dintr-un poligon militar

Aveti idee ce este aceasta? Ce ati spune de un mijloc de dialog cu extraterestrii? Au existat mai multe speculatii facute de cei care se preocupa de "teoria conpiratiei" cum ca aceasta matrita gasita la baza aeriana Feltwell, Norfolk ar fi un model de test pentru sateliti-spioni, potrivit site-ului metro.co.uk.

Pana si reprezentantii Ministerului Apararii britanic au fost un pic nedumeriti cand au fost intrebati pentru prima data de provenienta acestui obiect. Raspunsul nu a intarziat sa apara si a venit sub forma o forma mult mai "pamanteasca" - este un poligon auto.

Aceasta baza este una dintre putinele care nu apar pe hartile apararii antiaeriene si este folosita de catre fortele aeriene americane. "Noua ne-a fost spus ca este un spatiu menit sa testezeo soferii", a declarat un purtator de cuvant al Ministerului Apararii britanic.

"Desenul" a fost descoperit de catre Alan Turnbull, un militant "anti-secrete" guvernamentale si in acelasi timp un internaut entuziast care se ocupa de functionarea site-ului www.secret-bases.co.uk. Acesta s-a aratat extrem de surprins cand a zarit obiectul luna trecuta in timp ce naviga pe Google Earth.

Din acel moment, Alan a inceput investigatiile pentru a descoperi ce reprezinta acel model. Kate Hudson, directoarea Programului pentru Dezarmare Nucleara, a declarat ca baza aeriana militara de la Feltwell functioneaza sub un grad secret extrem de ridicat, incat "orice se poate intampla inauntru". "Cei 12.000 de soldati americani masati in Marea Britanie sunt implicati in tot felul de operatiuni speciale", a mai adaugat aceasta.

Pana la noi detalii despre functionalitatea si destinatia acestui "obiect" nu ramane decat sa ne privim si sa ne dam cu parerea.

Z.O.

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/news.php?id=4679&data=2008-03-18