< Imprimare >      ZIUA ONLINE - EXTERNE - luni, 23 noiembrie 2009

Hugo Chavez il apara pe teroristul Carlos Sacalul

Presedintele venezuelean Hugo Chavez l-a aparat pe teroristul Carlos Sacalul si alti cativa lideri mondiali despre care sustine ca au fost catalogati gresit drept "baieti rai ", anunta, luni, Antena 3.

In cadrul unui discurs despre politicienii socialisti internationali, Chavez a declarat ca venezueleanul cunoscut drept "Carlos Sacalul" nu este un terorist, ci un "luptator revolutionar " important. Acesta este condamnat la inchisoare pe viata in Franta pentru crimele comise in 1975.

Carlos, al carui nume este Ilich Ramirez Sanchez, a devenit cunoscut in anii 1970 dupa o serie de atentate cu bomba, asasinate si luari de ostatici. A fost capturat in Sudan in 1994 si expulzat in Franta unde a fost inchis pentru uciderea a doi ofiteri de informatii francezi si a unui informator in 1975.

"Il apar. Nu imi pasa ce vor spune maine in Europa", a spus Chaves, in cadrul unui discurs, la Caracas, Chavez. El a precizat ca este de parere ca teroristul a fost condamnat pe nedrept si l-a calificat ca fiind "unul din marii luptatori ai Organizatiei pentru Eliberarea Palestinei". Liderul venezuelean il mai numise anterior pe Carlos ca fiind un prieten si se pare ca ar fi corespondat cu acesta.

Chavez i-a mai laudat pe Robert Mugabe din Zimbabwe, Mahmoud Ahmadinejad si pe fostul dictator din Uganda, Idi Amin. Despre fostul presedinte din Uganda, Idi Amin, Chavez arata: "Noi am crezut ca este un canibal... Nu stiu, poate a fost un mare nationalist, un patriot." Idi Amin a preluat puterea in 1971. Circa 300.000 de persoane au fost ucise in timpul domniei sale de opt ani.

Z.O.

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/news.php?id=45721&data=2009-11-23