< Imprimare >      ZIUA ONLINE - POVESTI, DESTINE, INTAMPLARI - luni, 23 noiembrie 2009

Invatatoare suspendata dupa ce si-a pus elevii sa isi imagineze ca parintii lor au murit in atacurile din 11 septembrie

O invatatoare a fost suspendata, dupa ce si-a facut elevii sa planga. Si asta cerandu-le sa isi imagineze o poveste despre atacurile de la 11 septembrie 2001, in care tatii lor ar fi murit.

Potrivit "Daily Mail", Kathy Young, de 29 de ani i-a lasat pe sapte dintre copii traumatizati, dupa ce i-a pus sa isi imagineze ca au fost implicati in tragedia de la World Trade Center. Dupa ce parintii au cerut ca invatatoarea sa fie sanctionata de directia scolii Oxclose Village, din Washington, Tyne and Wear, a fost deschisa o ancheta.

Kathy, care are ea insasi o fetita de noua ani, ii invata pe copii sa fie creativi, cu ocazia comemorarii atacurilor din New York, in care si-au pierdut viata 2.995 de oameni. "Cum sa le dai copiilor un astfel de eseu? Multi dintre ei au ramas traumatizati de lectia ei ridicola", a declarat un parinte pentru publicatia "The People".

Young era invatatoare la scoala respectiva de un an de zile si a fost suspendata incepand cu 17 septembrie. Ea a fost sfatuita de conducerea scolii si de cei de la resurse umane sa nu comenteze in legatura cu acuzatiile care i se aduc.

Numai ca un membru al familiei sale, care a cerut sa ramana anonim, a declarat pentru "Daily Telegraph" ca incriminarile sunt nefondate. "Nici un copil nu parea "suparat" si nici unul nu "a parasit lectia in lacrimi", cum de altfel nici unul nu parea "traumatizat". Kathy nu a vorbit niciodata despre "tata mort", ci le-a cerut copiilor sa isi imagineze mai multe motive pentru care ar fi putut sa nu-si mai vada niciodata tatal", a spus ruda lui Kathy. Scoala Oxclose are mai mult de 200 de elevi cu varsta cuprinsa intre patru si 11 ani. Cea mai recenta inspectie a avut loc anul trecut si a fost catalogata drept "satisfacatoare", invatatorii avand relatii bune cu elevii lor.

C.G.M.

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/news.php?id=45720&data=2009-11-23