< Imprimare >      ZIUA ONLINE - ACTUALITATE - luni, 23 noiembrie 2009

Placa memoriala in cinstea unui erou roman, intr-un centru militar din SUA

O sala de conferinte dintr-un centru militar al rezervistilor din New York a primit numele sergentului roman Catalin Dima, cazut in Irak in 2004, scrie, luni, recordonline.com.

Sergentul Catalin Dima a cazut la datorie in urma cu cinci ani, pe frontul din Irak, intr-un atac cu obuze de mortiera. Romanul emigrase in SUA in 1996 si se inrolase in armata americana imediat dupa atacurile de la 11 septembrie. Cu doar o luna inainte de a-si da viata, el primise cetatenia americana.

Sotia lui Catalin Dima, Florica Dima, a participat la ceremonia de dezvelire a placii, precizeaza sursa citata. "Mi-as fi dorit sa fie aici si sa-si vada copiii", a spus aceasta. Cei trei copii ai familiei Dima, Cristian, in varsta de zece ani, Angela, in varsta de noua ani si John, in varsta de sapte ani, au participat alaturi de mama lor la ceremonia comemorativa. Fiul cel mare a purtat uniforma tatalui sau in timp ce fiul cel mic a declarat ca isi doreste sa fie soldat, ca parintele sau, cand va fi mare."Iti vezi de viata si incerci sa treci sa mergi mai departe, dar nu poti. E foarte greu de explicat", a declarat Florica Dima.

R.P.

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/news.php?id=45718&data=2009-11-23