< Imprimare >      ZIUA ONLINE - FAPT DIVERS - miercuri, 18 noiembrie 2009

Copiii de trei ani, care nu manifesta semne de teama, ar putea fi criminalii de maine

Ultimele studii indica faptul ca acei copiii de trei ani, care nu manifesta semne de frica, sunt predispusi sa incalce legea la maturitate.

Potrivit unui studiu, citat de news.health.com, copiii de trei ani, carora nu le este teama, sunt predispusi sa incalce legea la maturitate. Alti factori care influenteaza acest lucru sunt: educatia primita de la parinti, numarul ridicat al membrilor familiei sau chiar alimentatia.

Acum 20 de ani, cercetatorii au realizat un experiment pe 1.800 de copii care aveau trei ani, din Mauritius, o insula din Oceanul Indian. Acestia au fost expusi unor serii de sunete, unele dintre ele erau scurte si infricosatoare, in timp ce celelalte erau placute.

Dupa 20 de ani, aceeasi echipa a realizat un nou studiu pe 137 din subiectii care participasera la primul studiu. Din acestia, 131 erau barbati, iar 6 erau femei, toti comisesera crime. Nici unul din acesti participanti nu a aratat nici un semn de teama la varsta de trei ani, cand au fost expusi primului experiment.

"Studiul este cu atat mai relevant cu cat are o durata de 20 de ani", a declarat Elissa P. Benedek, doctor psihiatru.

Z.O.

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/news.php?id=45238&data=2009-11-18