< Imprimare >      ZIUA ONLINE - SOCIAL - miercuri, 18 noiembrie 2009

Otravit de propriul sange! Drama unui baietel de noua ani din Suceava

Un baietel de noua ani din satul Moara, judetul Suceava, va fi dependent pentru tot restul vietii de transfuzie de sange. Narcis sufera de o boala genetica, anemie Minkowsky Chauffard, si a fost adus la medic tarziu, intr-un stadiu avansat, scrie, miercuri, Buna Ziua Iasi. Boala distruge globulele rosii si determina icter si anemie. Ca si cum toate acestea nu ar fi fost de ajuns, micutul urmeaza sa fie supus unei interventii chirurgicale pentru extirparea splinei.

Parintii lui Narcis, care mai au sapte copii, au motivat ca nu si-au adus baietelul la medic pentru ca acesta nu prezenta nici un semn ca ar fi bolnav. In urma cu trei zile, baietelului i s-a facut rau si in urma investigatiilor medicale a fost stabilit acest diagnostic. "Copilul a fost adus tarziu la medic si putea sa moara daca mai statea acasa. Probabil mama trebuie sa se ocupe de cresterea celor opt copii si acesta a fost unul dintre motivele pentru care nu a ajuns pana acum la spital", a declarat conf. dr. Ingrid Miron, seful Clinicii de oncologie de la Spitalul Sf. Maria.

Mama nu a putut sa ramana internata in spital, pentru ca este insarcinata in cinci luni, asa ca Narcis este ingrijit de matusa sa. Copilul este elev in clasa a doua si impreuna cu doi dintre fratii lui merg zilnic la scoala, pe jos, cate doi kilometri. Singurul venit al familiei este alocatia celor mici, iar tatal mai lucreaza cu ziua, cand se iveste cate o ocazie. "Sora mea nu a putut sa stea internata pentru ca este insarcinata. Noi suntem penticostali si de aceea avem familie numeroasa. Si mama a nascut 11 copii. Nu a stiut ca Narcis este bolnav pentru ca nu i-a fost rau. Cumnatul meu mai castiga cu ziua pentru ca este mecanic auto si au si banii din alocatie. Este greu pentru ca sunt cheltuieli multe", a spus Nicoleta Lutac, matusa baietelului.

Dupa cum a precizat conf. dr. Ingrid Miron, este foarte important ca familia sa il aduca pe copil la tratament ori de cate ori va fi nevoie. "Respectarea tratamentului este foarte importanta pentru viata copilului. Voi discuta cu parintii pentru a le explica situatia. Copilul trebuie adus la spital la termenele pe care le vom stabili. Sper ca familia sa inteleaga. Daca se respecta tratamentul, copilul are toate sansele sa traiasca", a spus seful Clinicii de oncologie.

Z.O.

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/news.php?id=45199&data=2009-11-18