< Imprimare >      ZIUA ONLINE - SOCIAL - miercuri, 18 noiembrie 2009

54 de noi imbolnaviri cu gripa porcina in 24 de ore, bilantul in Romania depaseste 1.500

Alte 54 de cazuri de gripa porcina au fost inregistrate in ultimele 24 de ore in Romania, numarul total ajungand la 1.519 de la debutul pandemiei, dintre care cele mai multe in Bucuresti (13) si in judetul Dolj (opt), potrivit ultimului bilant al Ministerului Sanatatii.

Astfel, au fost confirmate de marti, ora 12:00 si pana miercuri, ora 12:00, 13 cazuri in municipiul Bucuresti, opt in judetul Dolj, sase in judetul Neamt, cinci in Brasov, patru in Vrancea, trei in Alba, cate doua in judetele Cluj, Galati si Timis si cate un caz in judetele Olt, Vaslui, Braila, Maramures, Iasi, Giurgiu, Constanta, Covasna si Dambovita.

Sapte clase de la mai multe unitati scolare din Focsani, Giurgiu, Bucuresti si Neamt au fost inchise pentru sapte zile, dupa ce a fost confirmat virusul A/H1N1 la elevi. Un barbat de 52 de ani din Iasi diagnosticat cu gripa porcina a fost transferat, marti, de la Spitalul de Boli Infectioase la Sectia de terapie intensiva a Spitalului Clinic "Sf. Spiridon", dupa ce starea lui s-a agravat. Potrivit medicilor, barbatul sufera si de insuficienta respiratorie, el respirand cu ajutorul aparatelor.

Numarul pacientilor cu gripa porcina internati la Iasi in stare critica a crescut la patru, luni fiind internate la Spitalul "Sf.Spiridon" alte trei persoane care sunt, de asemenea, intubate. Doi dintre pacienti, doua femei din Iasi si Radauti, se afla internati la Iasi inca de la inceputul saptamanii trecute, starea lor mentinandu-se grava in toata aceasta perioada. Cea de-a treia persoana, un barbat de 50 de ani, din Targu Frumos, sufera si de ciroza, prezenta noului virus gripal fiind confirmata duminica seara.

Z.O.

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/news.php?id=45195&data=2009-11-18