< Imprimare >      ZIUA ONLINE - PREZIDENTIALE 2009 - marti, 10 noiembrie 2009

INSOMAR: Basescu ar pierde in turul doi si in fata lui Geoana, si in fata lui Antonescu

Prezideniabilul PSD se menine la limit pe primul loc in btlia pentru Cotroceni in faa lui Traian Bsescu, in timp ce Sorin Oprescu este depit de peremistul Corneliu Vadim Tudor. Crin Antonescu rmane pe locul trei.

Candidatul PSD Mircea Geoan continu s conduc in cursa pentru Cotroceni, arat datele unui sondaj realizat de INSOMAR la comanda Realitatea Tv in perioada 6-9 noiembrie. Potrivit cercetrii, Geoan este cotat cu 32% din voturi, urmat de Traian Bsescu cu 31% i de Crin Antonescu cu 18 procente. Pe locul patru se afl candidatul PRM Corneliu Vadim Tudor creditat cu 6 procente, cu unul mai mult decat independentul Sorin Oprescu i de udemeristul Kelemen Hunor.

Bsescu ar pierde finala prezidenial atat in faa lui Geoan, cat i a lui Antonescu. Pesedistul, respectiv penelistul, a obine 53%, iar actualul ef al statului doar 47%. Intr-o final Geoan-Antonescu, primul ar catiga cu 52% fa de 48%.

La capitolul partide, PD-L ia faa PSD, 32% fa de 31%, urmate de PNL - 21%, UDMR cu 6 procente i PRM cu 5 procente.

Studiul a fost realizat pe un eantion de 1206 persoane, are o marj de eroare de A- 3%, la un grad de probabilitate de 95%.

Z.O.

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/news.php?id=44468&data=2009-11-10