< Imprimare >      ZIUA ONLINE - ACTUALITATE - marti, 10 noiembrie 2009

DGIPI dezminte ca ar fi inregistrat discutia dintre seful ANI si doi jurnalisti

Directia Generala de Informatii si Protectie Interna (DGIPI) dezminte, intr-un comunicat remis marti, orice implicare in legatura cu inregistrarea convorbirii dintre seful Agentiei Nationale de Integritate (ANI), Catalin Macovei, si jurnalistii Sorin Rosca Stanescu si Bogdan Chireac, a carei stenograma a fost publicata in ziarul "Curentul", informeaza NewsIn.

DGIPI a precizat,in comunicat, ca aspectele prezentate in cuprinsul articolului din ziarul mentionat cu privire la implicarea institutiei "nu se confirma". De asemenea, pozitia oficiala a reprezentantilor Parchetului General este ca din materialul aparut nu se contureaza indiciile savarsirii unei fapte penale.

In articol se sugera cainregitrarea discutiei dintre cei treiar fi putut fi facuta deDGIPI.

Bogdan Chireac a declarat ca s-a aflat "din intamplare" la discutia inregistrata la care au participat Catalin Macovei si Sorin Rosca Stanescu. Acesta a mai spus ca, oricum ar analiza continutul discutiei, fiind prieten cu ambii interlocutori, nu se poate pronunta. El a mai spus, la B1TV, ca discutia a avut loc in urma cu doua luni.

La randul sau, Sorin Rosca Stanescu a declarat ca discutia la care a participat nu avea ca intentie un santaj, ci era o investigatie jurnalistica. El a publicat o parte din stenograma pe blogul sau, unde a avertizat ca ar mai axista si alte parti ale discutiei, pe care asteapta sa fie publicate, precizand ca era interesat doar de aflarea unor informatii despre conturile celor trei lideri PDL - Vasile Blaga, Radu Berceanu si Adriean Videanu. La postul de televiziune B1 TV, Rosca Sanescu a mai spus ca Bogdan Chireac nu are nicio implicare in aceasta situatie, alta decat aceea ca este prieten si cu el, si cu seful ANI.

Catalin Macovei a confirmat, la randu-i, discutia, afirmand ca "a avut loc in aceasta formula", insa a refuzat sa dea orice detalii despre termenii in care s-a desfasurat. Macovei a precizat ca din interiorul institutiei pe care o conduce nu au iesit nici un fel de documente catre alte persoane decat cele autorizate.

Z.O.

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/news.php?id=44464&data=2009-11-10