< Imprimare >      ZIUA ONLINE - POVESTI, DESTINE, INTAMPLARI - marti, 10 noiembrie 2009

Un model si-a ucis fotograful din cauza unei neintelegeri estetice

Rusoaica Yelena K, in varsta de 28 de ani, isi va petrece urmatorii 20 de ani in inchisoare, dupa ce si-a ucis cu sange rece fotograful. Conflictul initial dintre artist si muza a pornit de pe urma unei neintelegeri estetice. Fotograful a incercat sa o convinga ca el realizeaza imagini erotice, in timp ce ea era convinsa ca ele erau ponografie curata, titreaza, marti, Pravda.

Povestea tragica a inceput in 2000, cand Yelena s-a mutat in Murmansk, din orasul sau natal. Imediat dupa ce a ajuns, ea l-a cunoscut pe barbatul mult mai batran decat ea, care a invitat-o in apartamentul sau si i-a oferit Yelenei sansa de a-i fi model. Acesta prefera imaginile erotice si era pregatit sa o plateasca pe tanara pentru serviciile sale. Pentru ca primea aproximativ 20 de dolari pentru fiecare sedinta foto, a fost multumita de intelegere.

Insa aranjamentul a devenit un adevarat cosmar pentru tanara, in vara aceasta. Intoarsa in orasul ei natal, Yelena a fost chemata pentru o noua sedinta foto. Potrivit declaratiilor ei, barbatul dorea ca ea sa pozeze nud intr-o statie de autobuz, in timp ce era urmarita de un copil, care urma sa apara, de asemenea, in imagine. Totusi, ea nu a acceptat, in pofida banilor in plus.

"Cand am ajuns inapoi la el, se dadea la mine si era foarte rau. Chiar a inceput sa se comporte ca un porc. M-a enervat", a declarat tanara in fata anchetatorilor. Astfel, ea a luat un cutit din bucatarie si l-a injunghiat in piept. Yelena a crezut ca acesta va muri imediat, insa barbatul si-a acoperit rana cu mana si a implorat-o sa cheme ambulanta. Femeia l-a mai lovit de doua ori in zona gatului.

Modelul si-a strans lucrurile si s-a intors in orasul natal in speranta ca politia nu o va gasi niciodata. Corpul fotografului a fost descoperit de fiica si fosta lui sotie.

"Nimeni nu a vazut criminalul. Au fost mai multe teorii, dar nici una nu a fost confirmata", a declarat detectivul responsabil, Dmitry Syshin. Singura pista pe care politistii au avut-o au fost nenumaratele fotografii nud cu femei diferite descoperite in apartament.

"Am gasit un album in care apareau peste 20 de femei. Unele erau chiar pornografie, astfel am decis sa le cautam pe toate", a adaugat Dyshin. Anchetatorii au reusit sa le gaseasca pe majoritatea dintre femei, insa nici una nu parea capabila sa comita o crima. Investigatia parea sa nu duca nicaeri, pana cand Yelena si-a "oferit" ajutorul involuntar.

Politistii din orasul natal al tinerei si-au informat colegii din Murmansk ca una dintre localnice le-a povestit prietenilor cum si-a ucis iubitul si ca sufera de cosmaruri. Astfel, ei au arestat-o, iar, la interogatoriu, Yelena a pledat vinovata. Ea a fost acuzata de crima si isi va petrece urmatorii 20 de ani in inchisoare.

R.R.

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/news.php?id=44461&data=2009-11-10