< Imprimare >      ZIUA ONLINE - EXTERNE - marti, 10 noiembrie 2009

Statul Major al armatei considera slaba pregatirea fortelor militare ale Rusiei

Inspectiile complexe efectuate luna trecuta de Statul Major al armatei ruse la unitatile militare din tara au scos la iveala lipsa de pregatire in cazul majoritatii brigazilor infiintate ca urmare a reformei initiate la inceputul acestui an la nivelul intregii armate de ministrul apararii Anatoli Serdiukov, relateaza marti in pagina sa electronica publicatia Gazeta, preluata de Agerpres.

In cursul acestor inspectii, aproximativ 60 de brigazi au primit calificativul "insuficient". Numai patru unitati operative au fost evaluate "foarte bine", acestea fiind nave ale flotei - de suprafata si submarine. Calificativul "bine" l-a obtinut un numar de 26 de divizii de toate genurile, inclusiv Fortele balistice ruse (RVSN), fortele aeriene si centrele operative, ceea ce reprezinta jumatate din unitatile militare ale Rusiei.

Circa 47 la suta din numarul total de unitati militare (23 de divizii) au fost evaluate cu "suficient". La fel si 105 brigazi (peste 60 la suta) si 97 de regimente separate (aproximativ 50 la suta). Pe ansamblu, calificativul "suficient" l-a obtinut peste jumatate din armata si flota Rusiei.

Lipsa absoluta de pregatire a fost constatata in cazul a patru brigazi din Districtul militar Caucazul de Nord si Siberia.

Inspectiile, care au fost efectuate timp de o luna, s-au incheiat la 30 octombrie.

Z.O.

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/news.php?id=44458&data=2009-11-10