< Imprimare >      ZIUA ONLINE - ACTUALITATE - marti, 10 noiembrie 2009

Secretarul de stat pentru relaiile cu romanii de pretutindeni a lansat la Chiinu programul "Guvernul Romaniei ii ofer o carte"

Secretarul de stat pentru relaiile cu romanii de pretutindeni, Eugen Tomac, a lansat la Chiinu programul "Guvernul Romaniei ii ofer o carte", cu ocazia vizitei pe care a efectuat-o duminic si luni, anun Ministerul Afacerilor Externe, intr-un comunicat. Tot cu ocazia acestei vizite, Tomac a avut o intrevedere cu Iurie Leanc, Ministrul Afacerilor Externe i Integrrii Europene al Republicii Moldova.

"Programul vine in sprijinul instituiilor de invmant din Republica Moldova i se adreseaz tuturor celor care iubesc cartea", a declarat secretarul de stat.

Este vorba despre zece titluri, editate de ctre Departamentul pentru Relaiile cu Romanii de Pretutindeni, de care va putea beneficia orice vorbitor de limb roman. Pentru prima etap au fost editate 30.000 de volume. Pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe al Romaniei va fi publicat un formular cu cele zece titluri, iar fiecare vorbitor de limb roman, nu doar cetean roman, aflat peste hotare, va putea s trimit o scrisoare, menionand volumele care il intereseaz, iar Departamentul pentru Relaiile cu Romanii de Pretutindeni le va expedia in mod gratuit.

Z.O.

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/news.php?id=44457&data=2009-11-10