< Imprimare >      ZIUA ONLINE - ACTUALITATE - marti, 10 noiembrie 2009

R. Moldova: Un grup de deputati comunisti doreste evitarea anticipatelor

Un grup de deputati comunisti din parlamentul de la Chisinau doreste evitarea alegerilor anticipate, in pofida faptului ca fractiunea comunista a anuntat ca nu-l va sprijini pe candidatul Aliantei pentru Integrare Europeana la functia de presedinte, transmite corespondentul Agerpres. Deputatul comunist Vladimir Turcan a declarat marti, in cadrul emisiunii "Chestiunea Zilei", de la JurnalTV, ca un grup de deputati din fractiunea Partidului Comunistilor, intre care si el, isi doreste sa evite alegerile anticipate, dar pentru aceasta "trebuie gasite unele compromisuri cu Alianta pentru Integrare Europeana". Aceasta declaratie a fost facuta dupa ce luni, plenara PCRM a decis unanim sa nu-l voteze pe Marian Lupu. Potrivit lui Turcan, decizia respectiva este valabila doar pentru prima tentativa de alegere a presedintelui R. Moldova.

"Exista un grup de deputati, nu va spun numarul acestora, care vrea sa evite alegerile anticipate. Dar pentru aceasta trebuie sa gasim unele compromisuri", a spus Turcan. Deputatul comunist a mentionat ca, daca AIE isi doreste stabilitate, atunci trebuie sa cedeze functia de presedinte al Parlamentului.

Marti, parlamentul nu a reusit sa aleaga presedintele, dupa ce comunistii au anuntat ca nu sustin candidatura lui Lupu. In decurs de 30 de zile urmeaza sa se desfasoare alegeri repetate.

Z.O.

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/news.php?id=44454&data=2009-11-10