< Imprimare >      ZIUA ONLINE - ACTUALITATE - marti, 10 noiembrie 2009

Sorin Rosca Stanescu: ''Traian Basescu pregateste arestarea a 12 generali de armata''

Jurnalistul Sorin Rosca Stanescu a declarat marti ca, din ordinul direct al lui Traian Basescu, 12 generali ai Armatei romane vor fi anchetati si chiar arestati pentru presupuse fapte comise in timpul Revolutiei.

Rosca Stanescu a anuntat, la Antena 3, ca Traian Basescu,'' cel care se erijeaza in marele revolutionar'', pregateste un spectacol mediatic de proportii, pe final de campanie, prin anchetarea, incepand de maine (miercuri, n.r.) , a unui numar de 12 generali de armata, pentru prezumtive crime comise in perioada Revolutiei, acestia figurind pe o lista intocmita chiar de presedinte si transmisa anchetatorilor, informeaza inpolitics.ro.

Rosca Stanescu spune ca toti acesti generali nici macar nu au fost convocati, in ultimii 20 de ani, in calitate de martori, darmite de inculpati, la Parchet. El a dezvaluit ca printre generalii care urmeaza sa fie arestati se numara Gheorghe Carp, Ionel Marin, Marin Ioana, Dumitru Iliescu, Raul Buliga, Mircea Chelaru, Mirel Dohotaru, Gheorghe Fieru si Dumitru Polivanov.

Traian Basescu a declarat luni ca Romania a fost singura tara unde, in 1989, fostii conducatori comunisti, dar si conducatorii de dupa executarea lui Nicolae Ceausescu, au utilizat formule propagandistice care au justificat scoaterea Armatei in strada si uciderea a peste 1.600 de romani.

"Poate ca trebuie facuta o remarca: daca in Germania, Polonia, Ungaria, Cehoslovacia, acest proces a avut loc fara varsare de sange, Romania a fost singura tara in care fostii conducatori, dar si conducatorii de dupa executarea lui Ceausescu, au gasit cu cale sa utilizeze formule propagandistice care au justificat scoaterea Armatei in strada si uciderea a peste 1600 de romani", a declarat Basescu, inainte de a pleca spre Berlin, unde a participat la ceremonia care marcheaza 20 de ani de la caderea Zidului Berlinului.

Seful statului a spus ca in 16-17 decembrie 1989, la Timisoara, se petreceau, potrivit "propagandei lui Ceausescu, acte de huliganism si dezordine si scandal", iar dupa executarea fostului dictator s-a invocat lupta impotriva teroristilor, iar cei care au preluat puterea "nu au avut nici o ezitare sa utilizeze in continuare Armata impotriva teroristilor".

Z.O.

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/news.php?id=44440&data=2009-11-10