< Imprimare >      ZIUA ONLINE - SPORT - marti, 10 noiembrie 2009

Agassi in razboi cu toata lumea tenisului: Sampras era zgarcit, Michael Chang exagerat de bigot!

Dupa ce l-a caracterizat pe Ilie Nastase drept "un roman mare si prost", Agassi se leaga de Boris Becker, care i-a aruncat sarutari lui Brooke Sheilds in timpul unui meci, dar si de Pete Sampras sau Michael Chang. De asemenea, nu i-a placut pe Jim Courier sau Evgheni Kafelnikov.

Fostul lider mondial Andre Agassi nu se limiteaza in a-i critica in autobiografia sa, "Open", pe Ilie Nastase sau Jimmy Connors, intre cei luati in vizor fiind si alte mari celebritati ale tenisului, precum Pete Sampras, Michael Chang sau Boris Becker.

"As vrea sa pot simula lipsa lui de inspiratie si nevoia lui de a fi inspirat", spune Agassi despre Sampras. Agassi mai povesteste ca, la un moment dat, a pus pariu cu antrenorul sau Brad Gilbert pe suma pe care Sampras o va da bacsis celui care i-a parcat masina, dupa care au mers si l-au intrebat pe angajat care a fost suma si au aflat ca tenismenul ii daduse doar un dolar, informeaza Realitatea TV.

Agassi ironizeaza spiritul religios al lui Michael Chang, care in toate declaratiile sale il pomenea pe Dumnezeu: "Ii multumeste lui Dumnezeu, ii atribuie Lui victoriile, ca Dumnezeu era langa Chang intr-un meci cu mine, toate sunau ridicol si ma insulta".

Agassi isi continua poveste amintind de momentul in care Chang castiga Roland Garrosul in 1989: "Am fost dezgustat. Cum putea Chang, dintre toti, sa castige un turneu de Mare Slem inaintea mea".

La Boris Becker, antipatia vine doar pentru faptul ca germanul i-a aruncat sarutari lui Brooke Sheilds in timpul unui meci. Andre Agassi mai scrie in cartea sa ca nu i-au placut niciodata Jim Courier, Thomas Muster, Kafelnikov sau Jeff Tarango.

Pe langa dezvaluirile legate de dopaj si minciunile scrise ATP-ului ca sa scape de suspendare, in autobiografia sa Andre Agassi mai recunoaste ca au fost meciuri in care s-a lasat invins, cum ar fi semifinala cu Chang de la Australian Open, doar pentru simplu fapt ca nu isi dorea sa joace o finala cu Boris Becker.

Andre Agassi se descrie in cartea sa ca o persoana tematoare, care vesnic avea ganduri negtive si care tot timpul era confuz. El recunoaste ca a devenit stapan pe propria persoana abia dupa ce s-a casatorit cu Steffi Graf. Agassi mai descrie detaliat si felul in care a sedus-o pe Graf.

Z.O.

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/news.php?id=44437&data=2009-11-10