< Imprimare >      ZIUA ONLINE - POLITICA - sambata, 7 noiembrie 2009

LIVE Liviu Negoita, premier desemnat: Am vrut sa negociez cu PNL un Guvern de dreapta si am fost refuzat

"Am primit un refuz din partea PSD si PNL" privind negocierile in privinta sustinerii noului Guvern, a declarat duminica seara prim-ministrul desemnat, Liviu Negoita, la finalul consultarilor pe care le-a avut in aceeasi zi la sediul Guvernului cu grupul parlamentar al independentilor si cu grupul minoritatilor nationale.

"Voi continua demersul de a merge cu un Cabinet in Parlament si parlamentarii vor avea ocazia inca o data sa se pronunte prin vot daca Romania are nevoie de un Guvern cu puteri depline", a declarat Liviu Negoita.

"La refuzul PNL si PSDde a participa la consultarile de azi am un mesaj catre electoratul acestor partide: sa mearga in colegiile unde reprezentantii lor au fost alesi si sa le ceara sa voteze acest Cabinet", a adaugat premierul desemnat.

"A doua varianta pe care am avut-o in vedere a fost un Guvern majoritar (al PDL, n.red.) cu PNL, pe convingerea mea ca Romania poate fi scoasa din criza prin masuri de dreapta. Am fost tratat cu refuz. Mai mult, oameni din conducerea PNL au declarat azi ca sunt mai apropiati de PSD decat de dreapta. Voi mai avea asta seara o intrevedere cu domnul Marko Bela. Sunt dispus sa ma intalnesc si maine din nou cu reprezentantii UDMR. Maine lista cabinetului si programul de Guvern vor fi inaintate in Parlament", a precizat Liviu Negoita.

"Grupul independentilor va sustine cabinetul, iar UDMR a transmis ca are o optiune", a incheiat Liviu Negoita.

Z.O.

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/news.php?id=44166&data=2009-11-07