< Imprimare >      ZIUA ONLINE - POLITICA - sambata, 7 noiembrie 2009

Asteptand UDMR: Premierul desemnat Liviu Negoita negociaza mai mult cu sine insusi. Si cu PDL-ul

Proaspatul premier desemnat pare sa negocieze sambata mai degraba cu el insusi in biroul din Palatul Victoria, ocupat pana mai ieir de alt desemnat, Lucian Croitoru. Desi spera ca astazi sa discute cu reprezentantii UDMR, acestia l-au tratat cu refuz, asa ca i-a ramas sa se consfatuiasca cu apropiatii din PD-L.

Preedintele UDMR, Marko Bela, a declarat sambata c formaiunea pe care o reprezint a fost invitat la discuii cu premierul desemnat Liviu Negoi, precizand c o eventual intalnire ar putea avea loc luni, la acest sfarit de sptman liderii UDMR fiind prezeni in teritoriu, transmite NewsIn.

Atat preedintele UDMR, Marko Bela, cat i liderii grupurilor parlamentare ale formaiunii din Senat i Camera Deputailor, Verestoy Attila i Marton Arpad, au precizat pentru NewsIn c la acest sfarit de sptman se afl in teritoriu, in Ardeal, i c vor veni in Bucureti luni.

"Am fost invitai la consultri de premierul desemnat, dar noi nu suntem in Bucureti. Noi de luni suntem acolo, o s ne consultm i cu PSD, i cu PNL, dup aceea vom lua o decizie, dar nu vd un motiv pentru care ar trebui s ne schimbm opiunea de a-l susine pe domnul Klaus Johannis pentru funcia de premier", a precizat preedintele UDMR.

Premierul desemnat Liviu Negoi a afirmat vineri, dup intalnirea de delegaiile PD-L i ale grupurilor parlamentare ale minoritilor i independenilor, c runda de discuii de duminic privind constituirea noului Cabinet va avea ca obiect i componena viitorului Executiv.

Premierul desemnat a spus c duminic, la ora 16.00, va negocia cu cei care au rspuns apelului su - grupul minoritilor naionale i grupul parlamentarilor independeni, - dar este deschis la discuii cu cu celelalte partide, dac se vor prezenta la negocieri. "Am discutat i cu cei de la UDMR care mi-au motivat absena lor de la discuii, urmand s ne intalnim in cursul zilei de sambt sau de duminic", a anunat Liviu Negoi.

El a precizat c la discuiile de duminic, la care sper s participe i PSD i PNL, crora le-a reinnoit public invitaia, se va discuta i componena Cabinetului pe care-l va prezenta luni Parlamentului pentru acordarea investiturii.

Negoi a spus c sper ca negocierilor de duminic s le dea curs toate partidele politice. "Nu vreau s calific refuzul PNL i PSD. Ineleg aceast perioad de campanie electoral (...) Am fost desemnat ca premier in baza prevederilor constituionale i cred c regulile democraiei sunt valabile pentru toi: nu se poate, oricat ne-am dori, s inclcm dreptul preedintelui de a desemna un premier printr-o majoritate de conjunctur", a mai spus Negoi.

Z.O.

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/news.php?id=44106&data=2009-11-07