< Imprimare >      ZIUA ONLINE - POLITICA - miercuri, 4 noiembrie 2009

PDL: Guvernul Croitoru a fost votat si de parlamentarii majoritatii. Alianta nu functioneaza

Senatorii PDL sustin miercuri, prin intermediul unui comunicat de presa, ca si parlamentari din PSD, PNL si UDMR, ar fi votat pentru investirea echipei Croitoru, ceea ce ar demonstra fragilitatea "aliantei de conjunctura", transmite NewsIn.

"PDL are, in total, 166 de parlamentari, senatori si deputati. Numarul total de parlamentari independenti este de 17. Chiar daca toti parlamentarii independenti ar fi votat Cabinetul Lucian Croitoru, tot nu ar fi fost obtinute cele 189 de voturi, cate au fost date pentru Guvernul Croitoru. Aceasta este cea mai buna dovada a faptului ca alianta de conjunctura a PSD, PNL si UDMR nu functioneaza cu toate fortele pe care le clameaza liderii respectivelor partide", se arata in comunicatul democrat-liberalilor.

Senatorii PDL remarca faptul ca "nici macar sub presiunea extrema a lui Mircea Geoana, Crin Antonescu si Marko Beka nu s-a ajuns la o docilitate absoluta a parlamentarilor acestor partide".

"In absenta insistentelor celor trei presedinti, optiunea de vot a multora dintre alesii de pe listele acestor partide s-ar fi indreptat spre sustinerea unui punct de vedere in concordanta cu interesul cetatenilor romani: sa se dea un vot pentru constituirea unui guvern capabil de a reprezenta un partener credibil in relatia cu institutiile financiare internationale de la care avem de primit a treia transa a imprumutului contractat in acest an", sustine liderul grupului senatorial, Constantin Traian Igas. El adauga ca "aceasta majoritate de conjunctura" isi va arata limitele in foarte scurt timp, imediat dupa alegerile prezidentiale, "avand in vedere ca lupta impotriva Presedintelui Basescu este singurul lucru care uneste aceste partide".

Premierul desemnat Lucian Croitoru nu a obtinut pentru Cabinetul sau votul de investitura, in Parlament fiind inregistrate 250 de voturi ''impotriva'' si 189 ''pentru''.

Z.O.

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/news.php?id=43779&data=2009-11-04