< Imprimare >      ZIUA ONLINE - PREZIDENTIALE 2009 - miercuri, 4 noiembrie 2009

Crin Antonescu si Sorin Oprescu pregatesc "mica alianta" pentru "forfecarea" lui Mircea Geoana

Crin Antonescu si Sorin Oprescu pregatesc o "combinatie" electorala al carei scop este scaderea in sondaje a candidatului PSD Mircea Geoana, scrie InPolitics.

Sorin Oprescu si Crin Antonescu au batut palma pentru un atac stil "foarfeca" la adresa candidatului PSD, in ultima parte a campaniei, mesajul principal care va fi promovat de cei doi fiind blatul dintre Geoana si Basescu, noteaza InPolitics. Potrivit sursei, Antonescu si Oprescu vor acuza faptul ca Mircea Geoana are o intelegere cu Traian Basescu, aceasta datand de acum cinci ani, "blatul"urmand sa ii asigure lui Geoana intrarea in finala, iar lui Basescu inca cinci ani de mandat.

Sorin Oprescu si Crin Antonescu sunt ferm incredintati ca exista o intelegere secreta intre Traian Basescu si Mircea Geoana, potrivit careia PDL il va ajuta, discret, pe Geoana sa intre in turul doi, unde Basescu nu va avea probleme sa il invinga, iar dupa alegeri, in semn de recunostinta, Basescu il va ajuta pe Geoana sa ramina la sefia PSD, prin aratarea pisicii DNA tuturor celor care ar indrazni sa il conteste pe actualul lider, scrie InPolitics.

In urma acestei intelegeri Antonescu-Oprescu, cei doi se pregatesc sa publice, in ultima parte a campaniei, toate dovezile din ultimii cinci ani in favoarea tezei ca Geoana a fost, permanent, marioneta lui Basescu. InPolitics enumera cateva din exemplele care ridica semne de intrebare despre relatia lui Geoana cu Basescu: Geoana a fost cel care s-a repezit sa innabuse actiunea de suspendare a lui Basescu in iulie 2005, cind pesedistii au formulat prima oara aceasta amenintare, argumentul sau fiind ca "presedintele are un rol important de jucat"; de asemenea, in aceeasi luna, Geoana a fost primul care a imbratisat ideea anticipatelor, formulata de Basescu, in contextul in care liderii PSD stabilisera cu totul altceva. A urmat ralierea lui Geoana la ideile lui Basescu privind parlamentul unicameral si votul uninominal ori blocarea unei reactii dure a PSD cind Basescu a acuzat partidul ca saboteaza integrarea europeana.

Z.O.

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/news.php?id=43771&data=2009-11-04