< Imprimare >      ZIUA ONLINE - PREZIDENTIALE 2009 - miercuri, 4 noiembrie 2009

Antonescu: Este foarte probabil sa ma retrag din fruntea PNL daca pierd alegerile

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, miercuri, la Realitatea FM, ca se gandeste sa renunte la sefia partidului, daca pierde alegerile prezidentiale din noiembrie sau decembrie. Nu e decis insa si sa lasa sa se inteleaga ca ar putea ramane in scaun.

"Este foarte probabil si asta, este o decizie pe care o voi lua, noi avem in ianuarie un congres, sper sa nu am parte de aceasta dilema", a declarat Antonescu.

O declaratie similara fusese facuta de Crin Antonescu si in urma cu cateva luni, in seara in care a castigat sefia partidului in fata fostului premier Calin Popescu Tariceanu.

Nu am incredere in Geoana, cum sa am?

Prezidentiabilul liberal spune ca in cazul in care nu va intra in turul doi va recomanda electoratului sa aleaga un finalist. Nici una dintre cele doua variante probabile, Traian Basescu sau Mircea Geoana, nu il incanta.

"As avea de ales intre pericolul unui derapaj, unor forme autoritare care imi repugna in cazul Traian Basescu. In cazul Mircea Geoana avem de-a face cu stagnare, de bine de rau, cu Basescu s-a mai agitat sistemul, cu Geoana e chiar o problema. Nu o sa stim cine e presedinte. Se linisteste mocirla. Vom avea ministrii pusi nu pe criteriul competentei, ci pentru ca au mai multe pile in grupurile de interese.Eu am aceasta atitudine critica fata de Mircea Geoana, dar pentru ca totusi el a cautionat pe din doua cu Basescu si am vazut cum intelege sa se preocupe PSD de interesul public, il vad acum pe Geoana promitand din nou cu nonsalanta, omului astuia nu ii pasa de ce ii spun oamenii.

Nu imi voi permite sa nu merg la vot si nu imi voi permite in calitate de presedinte de partid sa nu le spun alegatorilor mei ce voi face. Vom alege intre fatete ale raului, imi voi justifica optiunea, vom avea intre excrecente ale sistemului, dictatorial e poate mult spus, inconjurat de personaje extrem de proasta calitate, sau intre sistemul linistit (al domnului Geoana, n.red.) care ne lasa si pe noi sa traim, dar ne lasa sa stagnam", a declarat candidatul PNL la prezidentiale la Realitatea FM.

Intrebat daca are incredere in seful PSD, Antonescu a fost categoric: "Nu am incredere in Geoana. Nu. Cum o sa am?".

In opinia sa, presedintele PSD ar fi cel mai confortabil contracandidat pentru Basescu in turul doi. "Mircea Geoana este sansa lui Traian Basescu de a mai fi presedinte al Romaniei. Este evident ca isi doreste. E si linia de atac a presedintelui, care nu s-a referit aproape niciodata la mine. Propaganda prezidentiala ataca in fiecare zi un candidat", a precizat presedintele PNL.

Z.O.

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/news.php?id=43759&data=2009-11-04