< Imprimare >      ZIUA ONLINE - POVESTI, DESTINE, INTAMPLARI - miercuri, 4 noiembrie 2009

Acuzati de vecini ca inca locuiesc intr-o casa sociala, desi au castigat la loto mai mult de patru milioane de euro

Castigatorii la loto promit la unison ca nu vor lasa banii sa ii schimbe. Numai ca doi britanici par sa tina cu dintii de aceasta vorba. Si asta pentru ca, la un an dupa ce au castigat aproape patru milioane si jumatate de euro, Stan si Pat Cable inca mai locuiesc in casa lor sociala, cu trei camere. Numai ca, potrivit "Daily Mail", nimeni nu pare sa admire loialitatea celor doi fata de vechiul lor stil de viata si ii acuza pe milionari ca au acaparat locuinta pentru care platesc doar 72 de euro pe saptamana, in loc sa o elibereze pentru cineva care chiar are nevoie de ea.

Totul a inceput cand sotii Cables au dat un interviu pentru un ziar local, in care au discutat despre cum nu se pot desparti de casa lor din Eye, Suffolk, in care locuiesc de 27 de ani. "Ar fi trebuit sa-si cumpere ceva pe cont propriu pana acum si sa elibereze casa pentru cineva care e pe lista de asteptare. Ar trebui sa fie facuta o evaluare de catre consiliu, a celor care au posibilitati sa isi cumpere sau sa inchirieze ceva si sa elibereze locuinta pentru cei care nu isi permit asa ceva", e de parere un vecin, Reginald Fidler, in varsta de 85 de ani.

Consiliul Mid-Suffolk are 3500 astfel de proprietati si peste 1900 de oameni sunt pe lista de asteptare pentru una dintre ele. Domnul Fidler a fost sustinut de un rezident anonim din Eye. "Sunt un cuplu dragut, dar isi permit sa isi cumpere de 20 de ori o casa sau sa se mute intr-un conac, unde vor. E pacat ca altcineva nu poate beneficia de pe urma norocului lor", a declarat anonimul.

Numai ca domnul Cable, in varsta de 64 de ani, pensionar de 11 ani, s-a aparat, spunand ca el si sotia lui nu iau in seama aceste rautati, intrucat ei sunt fericiti acolo unde stau si le plac vecinii pe care ii au.

Stan si Pat traiau cu 560 de euro pe luna, cand au castigat premiul cel mare la loto, in valoare de aproape patru milioane si jumatate de euro, pe 17 mai anul trecut. La conferinta de presa care a urmat, cei doi au declarat ca planuiesc sa-si cumpere o rulota noua de 13.000 de euro, cu care sa mearga in locul preferat, coasta North Norfolk. Cu toate astea, Stan a certat-o pe sotia sa pentru ca si-a cumparat o geanta de 150 de euro.

"Pur si simplu nu pot sa-mi schimb parerea despre bani in cinci sau zece minute", a spus barbatul. Singurul lucru asupra caruia cei doi au cazut de acord sa isi cumpere a fost o canapea noua, a treia in cei 37 de ani de casnicie ai lor.

Nick Gowrley, de la consiliul din Mid-Suffolk, i-a asigurat pe sotii Cable ca nu vor fi evacuati. Atata timp cat cei doi nu au datorii, nu au distrus locuinta si nici nu au incalcat contractul, sotii Cable au toate drepturile sa ramana in casa lor, chiar daca acum au alta situatie financiara.

C.G.M.

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/news.php?id=43711&data=2009-11-04