< Imprimare >      ZIUA ONLINE - POLITICA - joi, 15 octombrie 2009

Tariceanu: Basescu vrea sa transforme intreaga clasa politica intr-o mocirla imensa

Fostul premier liberal Calin Popescu Tariceanu a declarat, la RealitateaTV, ca presedinte Traian Basescu vrea sa transforme intreaga clasa politica intr-o "mocirla imensa". "Nu este un concurs de aptitudini profesionale. Problema este una politica, sustinerea parlamentara. Suntem intr-o perioada de criza economica peste care avem problema alegerilor si se declanseaza aceasta criza politica. In loc sa aiba contributia unui presedinte care sa degaje o solutie acceptabila cu sustinerea majoritatii, el vine si sfideaza logica politica elementara, cultura politica elementara si vrea numai un singur lucru: sa ne arate cine face legea, dupa bunul plac, in Romanie", a spus Tariceanu.

Liderul PNL a adaugat ca mai intai trebuie rezolvata o problema intre partide.

"Basescu vrea sa transforme toata politica romaneasca intr-o mocirla imensa din care nimeni nu mai intelege nimic", a mai spus Tariceanu.

Tariceanu a vorbit si despre varianta in care Parlamentul s-ar putea sa nu vina sa-i dea un vot, nici favorabil, nici nefavorabil, noului Guvern. "Este o situatie de conflict major intre institutii si trebuie ca Curtea Constutitionala sa reglementeze aceasta problema generata de o interpretare absolut originala a contitutiei de catre actualul presedinte", a aratat liberalul.

Z.O.

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/news.php?id=41683&data=2009-10-15