< Imprimare >      ZIUA ONLINE - MAGAZIN - joi, 15 octombrie 2009

O bunica sforaie atat de puternic, incat zgomotul il intrece pe cel facut de avioane

Britanica Jenny Chapman a fost diagnosticat cu cel mai puternic sforait din tara sa. Cand doarme, bunica in varsta de 60 de ani scoate sunete de 111,6 decibeli, adica are un sforait mai zgmotos decat un avion, titreaza, joi, "The Sun".

Glasul ei puternic intrece larma facuta de masinile de spalat, de tractoare si chiar de trenurile expres, spre chinul sotului ei, Colin. Nivelul excesiv al zgomotului a fost dezvaluit dupa ce britanica a petrecut doua nopti intr-un spital alaturi de alti sase bolnavi cronici. "Am fost socata sa aud cat de tare sforai. Stiam ca sunt galagioasa, dar nici chiar asa. Mi-a fost cam rusine cand am aflat. Expertii spun ca este cel mai puternic sforait pe care l-au auzit vreodata. Acum inteleg de ce s-a plans sotul meu in toti acesti ani", a declarat Jenny.

Britanica, originara din Deeping St James, Cambs, a incercat sa se trateze, cu pastile, benzi nazale. Mai mult, si-a vizitat medicul de familie de nenumarate ori pentru a scapa de problema. Ba chiar a luat in calcul si o interventie chirurgicala. Insa, pana in prezent nimic nu a functionat. "Mi-au recomandat sa-mi schimb complet stilul de viata. Mi-au spus sa nu mai beau alcool, sa mananc verdeturi si sa fac multe exercitii fizice", a adaugat Jenny.

Colin, in varsta de 62 de ani, nu a fost deloc surprins sa afle ca sotia lui sforaie mai zgomotos decat un avion. "Daca as fi fost un cartofar puteam sa pun pariu ca o sa castige. Este oribil. Au trecut 20 de ani de cand suntem impreuna si nu m-am obisnuit cu zgomotul. Imi pare rau pentru ea. Nu doar ca ma trezeste pe mine si vecinii, dar uneori se trezeste singura de la atat zgomot", a marturisit barbatul.

R.R.

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/news.php?id=41648&data=2009-10-15