< Imprimare >      ZIUA ONLINE - ACTUALITATE - joi, 15 octombrie 2009

Autoritatile de la Chisinau si-au dat acordul pentru deschiderea a 13 sectii de votare romanesti pe teritoriul Republicii Moldova

Autoritatile Republicii Moldova si-au dat acordul oficial pentru deschiderea a 13 sectii de votare pentru alegerile prezidentiale de la 22 noiembrie, in urma discutiilor pe canale diplomatice intre MAE roman si MAEIE din Republica Moldova, a declarat purtatorul de cuvant al MAE pentru NewsIn.

Legea moldoveana nu permite deschiderea de sectii de vot in afara sediilor misiunilor diplomatice, astfel ca a fost nevoie de un acord expres in acest sens al autoritatilor de la Chisinau.

Tema deschiderii mai multor sectii de votare pe teritoriul moldovean a fost discutata joi si la nivel inalt, intre presedintele roman Traian Basescu si premierul moldovean Vladimir Filat.

Marti, MAE roman a anuntat ca pentru scrutinul prezidential din 22 noiembrie Bucurestiul intentioneaza sa deschida in R. Moldova patru sectii de votare la Chisinau si cate o sectie la Orhei, Nisporeni, Ungheni, Balti, Cahul, Giurgiulesti, Anenii Noi, Causeni si Soroca.

Z.O.

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/news.php?id=41646&data=2009-10-15