< Imprimare >      ZIUA ONLINE - FAPT DIVERS - joi, 15 octombrie 2009

Un bebelus a murit dupa ce a cazut pe o plita incinsa

O fetita de numai 11 luni, din satul Hiliseu Closca, judetul Botosani, a murit marti seara, dupa ce parintii au decis sa-i trateze acasa arsurile pe care le suferise pe fata, gat, maini si picioare, scrie, joi, Monitorul de Botosani.

Potrivit declaratiilor Mariei C. de 41 de ani, mama micutei, Ana Maria s-a prabusit peste gardul din lemn de pe soba, direct pe plita incinsa. "Eu faceam mancare, iar fetita se juca pe cuptor. La varsta asta se ridica in picioruse si se agata de gardulet. O clipa am scapat-o din ochi si am vazut-o printre oale. Am ridicat-o imediat, pentru ca eram la jumatate de metru de plita si am vazut pete rosii pe piele, dar nu pareau grave", a spus Maria C.

Mama a mai povestit ca, imediat dupa incident, a incercat sa trateze arsurile cu leacuri babesti si diferite creme si uleiuri si ca fetita s-a comportat normal pana marti seara, cand a incetat sa respire si a cerut ajutorul Ambulantei.

Desi la o examinare sumara s-a constatat ca ranile provocate de arsuri nu erau infectate, anchetatorii spun ca exista posibilitatea ca decesul sa fi survenit pe fondul durerilor groaznice pe care le-a suportat micuta doua zile. "Cercetarile sunt in derulare si vom dispune solutia procedurala dupa examinarea medico-legala care va elucida cauzele decesului. Cert va putem spune ca nu avem de-a face cu o familie dezorganizata sau consumatoare de bauturi alcoolice si, in ciuda conditiilor sociale precare, copiii erau ingrijiti si supravegheati", a declarat unul dintre ofiterii care a coordonat ancheta la fata locului.

Familia mai are in ingrijire noua copii, cinci dintre ei fiind la scoala.

Z.O.

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/news.php?id=41615&data=2009-10-15