< Imprimare >      ZIUA ONLINE - MAGAZIN - joi, 15 octombrie 2009

Actrita Sarah Silverman catre Papa: Vindeti Vaticanul, hraniti-i pe cei infometati!

In contextul in care vineri va fi Ziua Mondiala a Hranei, actrita americana Sarah Silverman a lansat, la sfarsitul saptamanii trecute, in timpul show-ului "Real Time with Bill Maher", o campanie online in care i-a cerut Papei sa vanda Vaticanul si cu banii obtinuti sa-i hraneasca pe cei infometati. Potrivit actritei, Vaticanul valoreaza multe miliarde de dolari, iar Suveranul Pontif nu are nevoie de intregul oras ca sa traiasca acolo. In aceste conditii, Silverman ii cere Papei cat se poate de direct sa-l vanda, pentru a oferi hrana celor saraci, relateaza "Huffington Post", consultat de HotNews.

"Cat valoreaza Vaticanul? 500 de miliarde de dolari? E minunat! Vindeti Vaticanul, luati o parte mare din bani, construiti o locuinta comuna pentru dumneavoastra si prietenii dumneavoastra ca sa locuiti acolo - dotata cu toata facilitatile: piscina, teren de tenis, tobogan de apa. Si cu banii ramasi, hraniti intreaga lume nenorocita. Recomandati in predici sa traim umil si sunt perfect de acord cu asta, asa ca acum e poate timpul pentru dumneavoastra sa va mutati din casa aceea care e un oras... veti fi cel mai mare erou din istorie", a spus Silverman in videoclip, adresandu-se Suveranului Pontif.

Ziua Mondiala a Hranei este sarbatorita in fiecare an in jurul datei de 16 octombrie, pentru a marca infiintarea Organizatiei pentru Alimentatie si Agricultura a ONU, in 1945. Miercuri, ONU a anuntat ca, din cauza crizei alimentare si a problemelor economice, peste un miliard de persoane sufera de foame in intreaga lume, cu 100 de milioane mai mult decat anul trecut. Potrivit lui Jacques Diouf, directorul Food and Agriculture Organization, acesta este cel mai mare numar de persoane infometate din ultimele patru decenii, si ceea ce face ca eradicarea foametei sa fie atat de dificila nu este decat vointa politica.

Alina OLTEANU

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/news.php?id=41606&data=2009-10-15