< Imprimare >      ZIUA ONLINE - SANATATE - joi, 15 octombrie 2009

Zaharul pulverizat pe rani grabeste vindecarea

Zaharul ajuta la vindecarea ranilor si a infectiilor, scrie, joi, dailymail.co.uk. Remediul provine de la triburile africane si a fost testat cu succes in spitalele britanice.

Pe vremea cand era copil, Moses Murandu, crescut in Zimbabwe, si-a privit adesea tatal cum pulveriza zahar pe ranile suferinzilor. Ajuns in Anglia, Moses, devenit intre timp medic, a fost surprins sa afle ca nimeni nu stia despre acest tratament. Drept urmare, a coordonat un studiu, incercand sa descopere daca zaharul are sau nu proprietatile stiute de el. Astfel, timp de sase luni a tratat cu zahar 21 de pacienti de la spitalul Selly Oak din Birmingham, care aveau rani ce nu se vindecasera in urma tratamentelor conventionale.

Rezultatele au fost surprinzatoare. Medicul Muradu a demonstrat ca zaharul pulverizat pe rani grave provocate de ulcer sau chiar de amputari ajuta la distrugerea bacteriei care impiedica vindecarea. Bacteriile au nevoie de apa pentru a suprvietui insa zaharul ajuta la evaporarea apei din rana, fapt care duce la distrugerea parazitilor. In timp ce tratamentul cu sare, mai cunoscut, este extrem de dureros, cel cu zahar reduce considerabil durerea.

Moses a primit 25.000 de lire sterline pentru a trata inca 100 de pacienti cu zahar.

R.P.

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/news.php?id=41572&data=2009-10-15