< Imprimare >      ZIUA ONLINE - ACTUALITATE - miercuri, 14 octombrie 2009

Drumul National 18 pe varianta Baia Sprie - Pasul Gutai - Mara a fost blocat de copacii doborati de vant

Drumul National 18 pe varianta Baia Sprie - Pasul Gutai - Mara a fost blocat miercuri seara de copacii doborati de vant pe carosabil, informeaza Agerpres.

Purtatorul de cuvant al Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta Maramures, Dan Buca, a declarat ca ninsoarea viscolita si depusa pe crengile copacilor a rupt cinci arbori, care s-au prabusit pe DN 18, in Pasul Gutai. Pana ce lucratorii de la Compania de Drumuri Nationale vor reusi sa traga copacii cazuti pe marginea carosabilului, circulatia este blocata pe ambele sensuri de urcare in Pasul Gutai.

Echipaje ale Politiei Rutiere se afla la cele doua sensuri de acces pe DN 18, in Pasul Gutai, oprindu-i pe cei care intentioneaza sa foloseasca acest drum.

Echipe de muncitori de la Drumurile Nationale, Politie si pompieri militari taie cu drujbele crengile copacilor, iar copacii doborati de ninsoare si de vantul puternic sunt tractati cu utilajele pe marginea drumului.

Prefectul Sandu Pocol a precizat ca se fac eforturi pentru redeschiderea traficului prin Pasul Gutai, cat mai repede posibil.

Participantii la trafic pot utiliza ca drum secundar DN 19, pe varianta Seini - Pasul Huta Certeze - Sighetu Marmatiei - Suceava.

Z.O.

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/news.php?id=41555&data=2009-10-14