< Imprimare >      ZIUA ONLINE - SOCIAL - miercuri, 7 octombrie 2009

Romania va inregistra peste un milion de someri

Liderul Cartel Alfa: Suntem prost platiti pentru a putea fi manevrati politic

Presedintele Cartel Alfa i-a indemnat pe ministrii din cabinetului Boc sa incerce sa traiasca cu un salariu lunar de 700 de lei, "pentru a vedea daca pot rezista", anuntand ca mitingul de miercuri este doar una dintre actiunile de amploare pe care sindicatele le vor organiza.

"Salariul minim din Romania a ajuns pe ultimul loc in Europa, creand numeroase aversiuni in randul angajatilor. Nu vom accepta un salariu minim de 700 de lei pentru ca nu putem trai cu acesti bani. Ei doresc (guvernantii n.r.) sa mentina salariile la niveluri foarte joase, pentru a face din noi o masa de manevra politica", a spus Bogdan Hossu. Liderul sindical a declarat ca, daca reprezentantii Guvernului nu vor acepta revendicarile sindicalistilor, vor organiza un nou miting de mare amploare in Capitala.

Pe de alta parte, liderul Cartel Alfa a declarat ca nu este de acord ca varsta de pensionare sa fie de 65 de ani, in conditiile in care cei mai multi pensionari mor in jurul varstei de 70 de ani. Bogdan Hossu a mai spus ca, in actuala situatie economica si "in ritmul in care merg lucrurile, Romania va inregistra peste un milion de someri".

Z.O.

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/news.php?id=40787&data=2009-10-07