< Imprimare >      ZIUA ONLINE - EDITIA DE ORA 16 - miercuri, 11 aprilie 2007

Crima pasionala la sediul CNN

O femeie a fost impuscata mortal ieri seara de fostul ei prieten in complexul sediului central al CNN din Atlanta. Atacatorul a fost ulterior impuscat de un ofiter de securitate. Femeia, care era gravida, a murit la spital din cauza ranilor suferite, in timp ce barbatul se afla in stare critica. In urma incidentului, redactia de stiri a postului american a fost evacuata.

Politia l-a identificat pe Arthur Mann, in varsta de 30 de ani, drept autorul incidentului, relateaza CNN. Potrivit ofiterului de politie James Polite, Mann si fosta lui prietena se certau in apropiere de intrarea principala in complex. Un angajat al firmei care asigura securitatea centrului a vazut un barbat tragand o femeie de par la etajul de deasupra nivelului unde a avut loc atacul. Barbatul i-a spus paznicului sa se dea la o parte, iar acesta a plecat sa cheme un gardian si apoi l-a vazut pe barbat ca ar cobori scarile impreuna cu femeia. In mai putin de un minut, a auzit impuscaturile. Victima, identificata a fi Clara Riddles, o angajata a hotelului Omni din incinta Centrului CNN, a fost transportata de urgenta la spitalul Grady Memorial, unde a decedat la scurt timp. Barbatul este internat la aceiasi unitate medicala, in stare critica, si se afla sub supravegherea fortelor de ordine, a declarat o purtatoare de cuvant a spitalului, Denise Simpson, citata de CNN.

Politia a precizat ca barbatul risca sa fie acuzat de crima iar autopsia cadavrului femeii este facuta in aceasta dimineata, a anuntat o sursa medicala. Incidentul a determinat evacuarea partiala a redactiei CNN.

REACTII LA CALD

Cristina STEFAN, redactor ZIUA online:

''Din pacate, din ce in ce mai multe astfel de crime absurde au loc in Statele Unite. Elevi nervosi care isi impusca profesorii, deja celebrii postasi care o iau razna...Poate ca legislatia in ceea ce priveste detinerea armelor de foc ar trebui sa fie mai drastica. Sunt curioasa daca rating-ul CNN a crescut semnificativ in urma acestei tragedii''.

Adrian ENCULESCU

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/news.php?id=395&data=2007-04-11