< Imprimare >      ZIUA ONLINE - FAPT DIVERS - luni, 14 septembrie 2009

O tanara de 19 ani a inselat mai multi batrani, dupa ce s-a dat drept functionara la Posta

O tanara de 19 ani din comuna Veresti, judetul Suceava, a fost arestata sambata, fiind acuzata de inselaciune, furt calificat si violare de domiciliu, scrie, luni, Obiectiv de Suceava. Florentina Gavriliuc a inselat sase batrani din mai multe sate din Suceava, dandu-se drept reprezentanta a Postei Romane. Ea le promitea oamenilor ca vor primi sume de zeci de mii de lei pensii restante daca platesc o cotizatie substantiala.

Lantul de inselatorii a inceput in luna martie a acestui an. Florentina Gavriliuc, impreuna cu cu M.M., de 15 ani, din comuna Sendriceni judetul Botosani, s-au dus in comuna Zvoristea. Aici, cele doua au pretins ca sunt functionare ale Postei Romane, inseland-o pe Elena A. de 77 ani, cu 20 lei, dupa care pe Aspazia C. de 94 ani, cu 1.200 lei. Batranelor li s-a promis ca vor primi sumele de 20.000 lei, respectiv de 15.000 lei drept pensii restante pe anii anteriori.

Falsa postarita a procedat la fel si cu alti batrani din mai multe comune din judetul Suceava. Din luna martie, pana in septembrie, cand a fost arestata, tanara a dat cel putin o lovitura pe luna.

Din fericire, trei persoane din comuna Moara au fost mai vigilente si nu au dat curs ofertei tinerei, anuntand politia.

Z.O.

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/news.php?id=38553&data=2009-09-14