< Imprimare >      ZIUA ONLINE - MEDIU - luni, 14 septembrie 2009

Un sarpe cu picior a fost descoperit in China

O femeie in varsta de 66 de ani, din China, a descoperit un sarpe cu picior, scrie, luni, dailymail.co.uk. Reptila a fost prinsa in timp ce urca peretele casei lui Dean Qiongxiu, din sud-vestul Chinei. Femeia a povestit ca nu mica i-a fost uimirea cand a observat ca sarpele se ajuta de gheara de la un picior sa urce peretele. Ea a fost atat de speriata de ce a vazut incat a luat un pantof si l-a lovit pe animal pana a murit.

"M-am trezit si am auzit un zgomot de zgariat. Am aprins lumina si am vazut monstrul urcandu-se pe perete cu ajutorul unei ghiare", a declarat Dean Qiongxiu.

Sarpele de aproximativ 40 de centimetri si subtine cat un deget a fost pastrat de batrana intr-un borcan cu formol si este studiat acum la o universitate din Nanchang. Expertii de acolo au spus ca descoperirea unei astfel de reptile este socanta si ca nu pot sa se pronunte pana nu vor avea rezultatele autopsiei.

Cea mai intalnita mutatie la serpi este existenta unui al doilea cap, aceste exemplare formandu-se la fel ca gemenii siamezi.

R.P.

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/news.php?id=38531&data=2009-09-14